Cavcaliuc, citat pentru a fi pus sub învinuire în cazul „verde de briliant”. Procuratura raionului Sîngerei s-a adresat și la CEC

Autor: , in Politic / Social / 21 mai, 2021, 17:24

Președintele partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a fost citat la Procuratura raionului Sîngerei pentru a fi pus sub învinuire și informat despre finalizarea urmăririi penale cu ulterioara trimitere a dosarului în judecată, în cazul „verde de briliant”. Informația a fost confirmată pentru COTIDIANUL de purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Maria Vieru.

Cavcaliuc a refuzat să se prezinte la Procuratura raionului Sîngerei, motivând că s-a înregistrat în cursa electorală în calitate de candidat la funcția de deputat și în conformitate cu art.51 din Codul electoral a solicitat suspendarea tuturor activităților procesuale în privința sa, până la finalizarea alegerilor.

În acest context, Procuratura raionului Sângerei a solicitat consimțământul Comisiei Electorale Centrale pentru tragerea numitului, împreună cu alți patru colegi implicați în dosarul ”verde de briliant” la răspundere penală, aplicarea măsurilor preventive și deferirea cauzei penale justiției.

„Prin urmare, joi, 20 mai, Comisia Electorală Centrală a decis că pentru finalizarea urmăririi penale pe acest caz nu este nevoie de consimțământul CEC. Despre finalizarea activităților procesuale și trimiterea dosarului în judecată, Procuratura va informa suplimentar”, a precizat pentru COTIDIANUL de purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Maria Vieru.

Colegii lui Cavcaliuc din Sîngerei l-au stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sîngerei, Tudor Tutunaru. Aceștia susțin că acesta ar fi fost un semn de protest față de acțiunile lui Tutunaru, care s-a vaccinat „făcând uz de funcția pe care o are, în detrimentul medicilor”. Incidentul a avut loc în luna aprilie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X