Deputat PAS: „Șeful MoldATSA și-a acordat premiu de 360.000 de lei, în timp ce întreprinderea era grav afectată de pandemie. Tupeu și obrăznicie”. Reacție

Autor: , in Actualitate / Politic / Social / 21 mai, 2021, 16:39

Șeful Întreprinderii de Stat „MoldATSA”, Veaceslav Frunze, a ridicat anul trecut un premiu în mărime de cinci salarii, adică aproximativ 360.000 de lei. Anunțul a fost făcut de către deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Radu Marian, menționând că a cerut să fie investigată legalitatea premierii și susține că va solicita ca banii să fie returnați. Reprezentanții „MoldATSA” susțin că acordarea premierului nu a fost comisă cu încălcări.

Radu Marian susține că a intrat în posesia unui document care arată că administratorul Întreprinderii de Stat „MoldATSA”, Veaceslav Frunze, s-a autopremiat, în vara anului 2020, cu cinci salarii de funcție, ceea ce ar însemna aproximativ 360.000 de lei.

Lăcomie fără margini. Asta se întâmpla în timp ce întreprinderea era grav afectată de pandemie, avioanele nu zburau, iar angajații și controlorii de trafic se îmbolnăveau unul după altul de COVID-19”, a comentat deputatul PAS.

Deputatul PAS a precizat că va solicita ca Frunze să returneze banii.

Frunze a demonstrat un tupeu și obrăznicie ieșite din comun. Am trimis sesizări către Inspecția Financiară ca să investigheze legalitatea acordării acestui premiu, dar și către Agenția Proprietăți Publice, ca să înțeleg cum a fost posibil ca un astfel de premiu să fie acordat. De asemenea, voi trimite un demers către MoldATSA și voi cere lui Frunze să întoarcă înapoi premiul”, a subliniat Radu Marian.

DOC: Facebook, Radu Marian

Reacția Întreprinderii de Stat pentru Utilizarea Spațiului Aerian și Deservirea Traficului Aerian MoldATSA:

Evaluarea li premierea administratorilor Întreprinderilor de Stat este în competența exclusivă a consiliilor de administrație și a fondatorului și în niciun caz nu este competența administratorului întreprinderii de stat. Premierea administratorului „MoldATSA” a fost verificată de Inspecția Financiară a Ministerului Finanțelor la demersul deputatului Radu Marian. În rezultatul controlului, nu au fost depistate încălcări sau abuzuri”.

Conform declarației de avere și interese personale pentru anul 2020, Veaceslav Frunze a ridicat un salariu total de peste 860.000 de lei, adică aproape 72.000 de lei lunar. Totodată, a obținut 12.000 de lei din vânzarea unui automobil și o indemnizație pentru copil de șase mii de roni, echivalentul a peste 26.000 de lei. Familia Frunze deține un apartament, cinci terenuri și un automobil.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X