(FOTO) Încă un PAS în alegeri? Partidul condus de un aliat al PD-ului în perioada lui Plahotniuc își schimbă denumirea

Autor: , in Politic / Populare / 21 mai, 2021, 12:31

Partidul Noua Opțiune Istorică, în frunte cu Victor Alexeev, și-a schimbat denumirea în Partidul Alternativă și Șanse, care avea o abreviatură practic similară cu cea a Partidului Acțiune și Solidaritate.

În ultima ediție a Monitoriului Oficial al Republicii Moldova a apărut informația că Partidul Politic Noua Opțiune Istorică, condus de Alexeev, își schimbă denumirea în Partidul Politic Alternativă și Șanse (PAȘ).

Astfel, noua formațiune politică va avea practic aceeași abreviatură cu Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS).

Foto: Ion Preașcă/Facebook

De altfel, nu este pentru prima dată când Alexeev recurge la astfel de gesturi. În ianuarie 2016, când se discuta intens posibilitatea alegerilor anticipate, iar Platforma Demnitate și Adevăr era pe primul loc în sondajele politice, Alexeev anunța că va crea „Platforma Dreptate și Adevăr”, cu o denumire practic similară.

Alexeev era în acea perioadă o prezență constantă în studio-urile posturilor de televiziune conduse de oligarhul Vladimir Plahotniuc, cirticând dur acțiunile opoziției. Ulterior el a fost consilier al premierului României Viorica Dăncilă.

El a condus o perioadă și filiala PSD Republica Moldova, partid aliat cu PD-ul condus de Vladimir Plahotniuc.

Victor Alexeev susține că ar fi demisionat din fruntea partidului și ar urma să fie organizat un congres pentru a fi ales un nou lider.

Totuși, în resgistrul oficial al partidelor politice, Alexeev figurează în continuare ca lider.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X