(VIDEO) Mai mulți șoferi din Chișinău, lăsați fără plăcuțe de înmatriculare. În schimb, primeau un bilețel, fiind informați cum le pot recupera

Autor: , in Social / 21 mai, 2021, 13:06

Lăsați fără plăcuțele de înmatriculare, în schimb, se pomeneau cu un bilețel în care scria cum le pot recupera. În această situație s-au pomenit mai mulți șoferi din Chișinău care aveau mașini ce sunt înmatriculate peste hotarele Republicii Moldova. În urma cercetărilor, un tânăr a fost reținut de oamenii legii fiind bănuit de șantaj. Acesta are 29 de ani și este locuitor al Capitalei.

Pe parcursul lunii mai, suspectul ar fi sustras plăcuțele de înmatriculare a automobilelor ce sunt înregistrate peste hotarele Republicii Moldova, ulterior, pe parbrizul unității de transport lăsa un bilețel cu inscripția unui număr de telefon și aplicația „Telegram”. Apoi prin aplicația „Telegram”, cerea de la proprietarii unităților de transport bani în sumă de 2.000 de lei, pentru a le întoarce plăcuțele de înmatriculare.

Astfel, în cadrul acțiunilor speciale de investigație și urmărire penală, au fost acumulate probe concludente și stabilirea complicității bărbatului în cel puțin 20 de cazuri de sustragere a plăcuțelor de înmatriculare.

În cadrul acțiunilor procesual penale, suspectul și-a recunoscut vina, comunicând că a sustras plăcuțele de înmatriculare cu numere străine de pe teritoriul sectorului Botanica și Râșcani, iar din banii obținuți prin șantaj și-a procuarat o motocicletă.

Acesta a fost reținut pentru 72 de ore și riscă închisoare de la 5 la 7 ani cu amendă în mărime de la 42.500 la 67.500 de lei.

Acțiunile polițiștilor continuă pentru stabilirea complicității acestuia și în alte cazuri comise pe teritoriul Capitalei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X