Autoritățile anunță că în centrul Capitalei va fi amenajată o parcare publică

Autor: , in Social / 24 mai, 2021, 13:40

În zona centrală a Capitalei va fi amenajată o parcare publică gratuită pentru automobile, anunță autoritățile municipale. Aceasta va fi amplasată pe strada Ismail. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței serviciilor municipale de luni, 24 mai, de Vitalie Mihalachi, șef interimar al Direcției generale transport public și căi de comunicație (DGTPCC).

Pretura de sector a eliberat spațiul îngrădit neautorizat de către foștii arendași ai terenului, susțin autoritățile Capitalei.

Astfel, în perioada următoare, serviciile municipale de profil se vor întruni pe teren pentru a examina modalitatea de organizare a locurilor de parcaj prin amenajarea spațiului public din strada Ismail.

În prezent, reprezentanții DGTPCC și preturile de sector analizează posibilitatea amenajării altor spații pentru parcări publice, în zona centrală și sectoare, din curțile blocurilor de locuințe, aliniamentele stradale, precum și identificarea spațiilor publice municipale ocupate anterior abuziv prin amplasarea garajelor.

În context, primarul Ion Ceban a solicitat responsabililor municipali să identifice posibilitatea amenajării suplimentare a locurilor de parcare în zonele centrale și în sectoare ca urmare a amenajării și restabilirii zonelor verzi, utilizate anterior în acest sens.

Potrivit edilului, săptămâna curentă, o echipă de specialiști din cadrul municipalității se va deplasa la București, sectorul 4, pentru a prelua experiența colegilor români privind identificarea și amenajarea spațiilor pentru parcări publice.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X