Cine este Oleg Tofilat, noul șef al Căii Ferate din Moldova

Autor: , in Actualitate / Economic / 24 mai, 2021, 16:03

Oleg Tofilat a fost desemnat în calitate de șef al Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova”. Anunțul a fost făcut de reprezentanții instituției, luni, 24 mai.

În rezultatul desfășurării concursului pentru ocuparea funcției vacante de administrator al Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova”, Consiliul de administrație al Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova” a desemnat în calitate de învingător al concursului, candidatul nr. 4 – Oleg Tofilat. Consiliul de administrație al Î.S. ”Calea Ferată din Moldova” aduce mulțumiri fiecărui participant la concurs”, se menționează în nota informativă emisă de instituție.

Desfășurarea interviului, etapa a doua a concursului pentru ocuparea acestei funcții, a avut loc la data de 21 mai.

Pentru participare la interviu au fost invitați următorii candidați preselectați:

1. Barbăscumpă Nicolae,
2. Condurache Grigore,
3. Damașcan Andrei,
4. Tofilat Oleg,
5. Oboroc Raisa,
6. Fateev Vladislav,
7. Fiodorov Emil.

Potrivit ZdG, Oleg Tofilat este actualul consilier al prim-ministrului, Aureliu Ciocoi, în domeniul Transporturilor și Infrastructurii, numit în funcție de Ion Chicu în februarie 2020.

Înainte de a fi numit consilier, a activat timp de trei ani în calitate de expert internațional în transporturi și administrare publică. Începând cu anul 2010, Tofilat a activat în calitate de șef al serviciului de audit intern din cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, iar în 2015 a fost promovat în funcția de Secretar de Stat în cadrul aceluiași minister. Candidatul la funcția de administrator al CFM și-a început cariera la ÎS CA „Air Moldova” în 1999.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X