Detalii despre maratonul de vaccinare organizat la Palatul Republicii. Autoritățile din Sănătate anunță cu cât a scăzut numărul infectărilor cu COVID-19

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 25 mai, 2021, 13:24

Cazurile de infectare cu COVID-19 a scăzut față de săptămâna trecută cu 24%. Cel puțin asta arată datele prezentate de autoritățile din Sănătate, în cadrul unei conferințe de presă, marți, 25 mai. Totodată, au fost anunțate detalii privind maratonul organizat la Palatul Republicii, unde cetățenii se vor putea vaccina împotriva COVID-19. concretizări cu referire la derularea vaccinării în țară, dar și cu informații cu referire la următoarele etape de distribuire a vaccinului.

Potrivit informațiilor prezentate de secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Denis Cernelea, în săptămâna 17-23 mai au fost înregistare mai puține cazuri decât în perioada 10-16 mai.

Avem cu 24% mai puține cazuri de infectare cu COVID-19 decât săptămâna trecută”, a declarat Cernelea.

Totodată, medicul epidimiolog Alexei Ceban din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, a reiterat că toți cetățenii trebuie să se vaccineze împotriva COVID-19 pentru a atinge un procent cât mai mare de persoane imunizate: „Fiecare dintre noi trebuie să fie vaccinat, fiindcă suntem la un pas de a opri pandemia. La moment avem 40.000 de persoane vaccinate cu ambele doze”.

De asemenea, Ceban a subliniat că 365 de persoane testate pozitiv la coronavirus după ce s-au vaccinat, erau în perioada de incubare: „Fiecare persoană trebuie să se protejeze, deoarece vaccinul acționează doar după 14 zile de la prima doză. Sunteți protejați doar după administrarea celei de a doua doză”.

Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Denis Cernelea, a menționat că în curând vor mai fi organizate maratoane de vaccinare, fiind îndemnați să se imunizeze toți doritorii de a se proteja de infecția COVID-19.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 în Republica Moldova continuă. Vaccinarea împotriva COVID-19 e singura soluție pentru a opri pandemia și a reveni la o viață normală. În acest context, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Primăria mun. Chișinău organizează Maratonul Vaccinării, în perioada 28, 29, 30 mai. Sunt îndemnați să participe toți doritorii de a se proteja de infecția COVID-19.

Potrivit informațiilor oferite de autoritățile din Sănătate, startul următorului maratonul va fi dat la sfârșitul săptămânii.

Acesta va fi organizat la Palatul Republicii, strada Maria Cebotari 16, în perioada 28-30 mai, în intervalul orelor 09:00 – 22:00.

Vaccinarea va fi posibilă fără o programare prealabilă, doar cu buletinul de identitate. În cadrul maratonului, vor fi disponibile toate tipurile de vaccin împotriva COVID-19, aprobate în Republica Moldova, precum: AstraZeneca, Pfizer, Sinopharm, CoronaVac”, au precizat reprezentanții Ministerului Sănătății.

Campania de imunizare a fost lansată la data de 2 martie curent, iar până astăzi, au fost vaccinate 306.610 persoane. La data de 18 mai, Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a decis lansarea integrală a etapei a treia de vaccinare împotriva COVID-19.

Detalii: „Nu uităm că COVID-19 nu a dispărut”. Ministerul Sănătății anunță lansarea integrală a etapei a treia de vaccinare

Autor: Cristina Vasilașcu

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X