Republica Moldova nu interzice zborurile în Belarus. Precizarea Autorității Aeronautice Civile

Autor: , in Actualitate / Social / 25 mai, 2021, 14:19

Autoritatea Aeronautică Civilă a anunțat marți, 25 mai, că a convocat într-o șediță companiile naționale, în urma incidentului din Belarus, care a forţat un avion de linie să aterizeze la Minsk, fiind arestat opozantul Roman Potrasevici. Astfel, zborurile din și spre Belarus nu nu sunt interzise, dar companilor aeriene li se recomandă să evalueze riscurile cu privire la survolare.

Am convocat într-o șediță companiile naționale, care transportă pasageri și a recomandat operatorilor naționali să efectueze o analiză a riscurilor cu privire la survolarea în continuare a spațiului aerian Belarus”, au precizat reprezentanții Autorității Aeronautice Civile.

Suplimentar, Autoritatea Aeronautică Civilă a emis o circulară cu privire la desfășurarea repetată de către operatorii naționali a instruirii în partea ce ține de acțiunile personalului navigant în situații de criză.

Amintim că, liderii europeni au aprobat luni seara impunerea de noi sancțiuni împotriva Belarusului, căruia îi cer eliberarea imediată a activistului Roman Protasevici și a prietenei acestuia, Sofia Sapega, arestați duminică în urma deturnării la Minsk, sub un fals pretext, a avionului în care călătoreau pe ruta Atena – Vilnius.

Într-o declarație adoptată luni seara, șefii de stat și de guvern din UE cer impunerea de sancțiuni atât împotriva unor „entități”, cât și a unor persoane particulare din Belarus.

Avioanele companiilor din Belarus nu vor mai avea voie să zboare în spațiul aerian al Uniunii Europene și nici nu vor avea acces pe aeroporturile din UE.

De asemenea, avioanele companiilor din UE vor evita să zboare în spațiul aerian al Belarusului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X