Tatăl lui Roman Protasevici susține că înregistrarea video a fost făcută sub constrângere: „Se văd urmele bătăii. Vorbea într-un mod neobișnuit pentru el”

Autor: , in Actualitate / Externe / 25 mai, 2021, 17:23

Tatăl jurnalistului bielorus Roman Protasevici a declarat că este clar că fiul său a făcut sub constrângere înregistrarea publicată luni de autoritățile bieloruse și că acesta fusese bătut înainte de filmare.

Dmitri Protasevici a spus că Roman era „foarte agitat” și „vorbea într-un mod neobișnuit pentru el”, potrivit The Guardian, citat de Digi24.

E clar că fusese agresat fizic, pentru că se văd urmele bătăii pe fața sa”, a mai spus tatăl jurnalistului, adăugând că acesta părea să-și fi pierdut și un dinte.

Dmitri Protasevici este convins că fiul său a fost obligat să citească declarația în care a spus că este tratat corect și că nu are probleme de sănătate.

În continuare nu știm unde este, în ce condiții este deținut, cum se simte”, a mai spus tatăl lui Roman Protasevici, care trăiește în Polonia.

Jurnalistul Roman Protasevici a fost arestat duminică la Minsk, după ce avionul în care se afla a fost deturnat din drumul spre Vilnius. În urma scandalului internațional iscat, autoritățile bieloruse au dat publicității o înregistrare în care Roman Protasevici spune că autoritățile îl tratează bine. Dacă în noiembrie își permitea să glumească pe seama faptului că este căutat pentru terorism, acum se teme pentru viața lui. Martori care au fost cu el în avion spun că l-au auzit implorând echipajul să nu aterizeze la Minsk. „Sunt refugiat. Mă vor ucide”, le-ar fi spus el.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X