miercuri, mai 26, 2021


Alegerile din 11 iulie: PUN refuză propunerea AUR de a forma un bloc electoral și vine cu o contraofertă

Autor: , in Actualitate Politic , - 10:35

Liderul Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu, a declarat că partidul pe care îl conduce nu va forma un bloc electoral cu Alianța pentru Unitatea Românilor (AUR) la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. În schimb, vine cu o contraofertă, îndemnându-i pe membrii AUR să se retragă din cursa electorală și să susțină PUN-ul în cursa electorală. Declarațiile au fost făcute marți seara, 26 mai, în cadrul unei emisiuni de la N4.

Noi suntem un partid serios, am avut Consiliul Național Politic în cadrul căruia am luat o decizie clară – PUN va merge de unul singur în alegeri, platformă unionistă, cu o listă delegată de organizații. Punct. Lucrurile nu mai pot fi schimbate. Există și divergențe de viziuni (…) Eu, personal, mai bine mă întorc la catedra universitară, decât să intru cu AUR în Parlament”, a argumentat Țîcu.

Țîcu susține că membrii PUN le-au propus anterior celor de la AUR o variantă de compromis: „Am spus că facem un bloc fără sigle, dar ni s-a spus clar că există doar o singură ofertă – PUN sub sigla AUR. Noi am refuzat, după care s-a început un război mediatic. Eu nu înțeleg care este adevărata menire a AUR-ului în condițiile în care au venit în Republica Moldova”.

Totodată, liderul PUN a venit cu o contraofertă pentru AUR:

Le fac și eu o ofertă AUR-ului acum. Ei pot face două lucruri, importante pentru neamul românesc. Pentru că spun diferite versiune, că ne-ar propune primele 10 locuri într-un bloc și așa mai departe. Dacă vor să ne propună zece locuri:

– Să susțină platforma unionistă a PUN, pentru că din 10 – 20 de oameni, jumătate sunt unioniști fără afiliere de partid. Noi ne-am deschis pentru toți și le-am dat această ocazie.
– Trebuie să înceteze războiul împotriva noastră, de linșaj, pentru că nu noi suntem adversarii lor
”, a propus Țîcu.

Octavian Țîcu a conchis că negocierile nu continuă. Precizările lui Țîcu vin în contextul în care marți, 25 mai, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a invitat Partidul Unității Naționale (PUN) la formarea unui bloc electoral comun pentru a participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *