Ce spune avocatul lui Plahotniuc privind actul emis de ANI pe numele clientului său, în legătură cu declarația de avere

Autor: , in Actualitate / Politic / 26 mai, 2021, 14:38

Averea fostului lider al Partidului Democrat (PDM), Vlad Plahotniuc, și a unuia dintre copiii acestuia, a fost verificată de Autoritatea Națională de Integritate (ANI), iar potrivit actului de constatare, există anumite situații dubioase ce cad sub incidența legislației penale și fiscale. Lucian Rogac, avocatul lui Vlad Plahotniuc, a precizat pentru COTIDIANUL că au existat anumite erori ce urmează a fi corectate, în termenul prescris.

Lucian Rogac ne-a declarat că actul emis de ANI nu l-a contestat în instanța de judecată.

De fapt, actul a fost emis de Autoritatea Națională de Integritate în luna aprilie, atunci și am fost informați, chiar dacă a fost făcut public marți, 25 mai. Nu mai putem ataca în instanța de judecată acest act deoarece a trecut termenul limită. De fapt, nici nu intenționam să îl contestăm”, a precizat avocatul Lucian Rogac.

Rogac susține că au fost comise anumite „erori, greșeli tehnice” la completarea declarației de avere.

Au fost admise anumite erori în declarație. Urmează a fi rectificate în perioada indicată de Autoritea Națională de Integritate”, a menționat avocatul lui Plahotniuc.

Totodată, Lucian Rogac a menționat despre „efectuarea unor tranzacții cu caracter dubios cu privire la înstrăinarea unor bunuri în favoarea lui Vlad Plahotniuc”, subliniind că Serviciul Fiscal de Stat în vederea stabilirii obligațiunilor fiscale potrivit legii, dar și Procuratura Anticorupție au fost sesizate încă în anul 2019, iar anumite constatări ale acestor două instituții încă nu există.

Amintim că, averea fostului lider al Partidului Democrat (PDM), Vlad Plahotniuc, și a unuia dintre copiii acestuia, a fost verificată de Autoritatea Națională de Integritate (ANI). Instituția a anunțat că a încheiat procedura de control care a fostt inițiată în iulie 2019, în baza unei note de autosesizare din oficiu din informații publice, precizând că s-a constatat anumite situații dubioase ce cad sub incidența legislației penale și fiscale.

Detalii:

(DOC) Plahotniuc are la dispoziție 30 de zile pentru a rectifica ultima declarație de avere. ANI: S-a constatat anumite situații dubioase

„În limitele competențelor ANI, lui Plahotniuc i s-a acordat un termen de 30 zile pentru a rectifica ultima declarație anuală depusă pe Portalul Public al Declarațiilor. Dacă subiectul nu se va conforma, ANI va aplica prevederile legale cu privire la sancționarea acestuia”, a precizat ANI.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X