VIDEO. Interviu cu ambasadorul UE la Chișinău: „Vrem să îmbunătățim viața fiecărui cetățean al Republicii Moldova prin intermediul proiectelor noastre”

Autor: , in Actualitate / Cotidianul TV / Cultură/Media / Materiale Video / Politic / Populare / Social / 26 mai, 2021, 11:00

Cotidianul TV lansează o serie de interviuri cu Ambasadorii țărilor-membre ale Uniunii Europene acreditați în țara noastră. Unul din scopurile acestui proiect video este apropierea valorilor europene de cetățenii Republicii Moldova.

În cadrul interviurilor discutăm despre cum a fost marcată Ziua Europei la nivel de regiune în acest an, relația Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, dar și suportul financiar oferit Chișinăului.

Autoare: Ana Sârbu

Lansăm seria de interviuri cu un invitat special. Este vorba de ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko. Excelența Sa a vorbit despre rolul UE în dezvoltarea țării noastre, precum și despre asistența blocului comunitar oferită cetățenilor pe parcursul ultimilor ani. De asemenea, a subliniat că mesajul principal al evenimentelor organizate cu prilejul Zilei Europei este „Solidaritate pentru sănătate. Împreună pentru un viitor mai bun”.

Uniunea Europeană rămâne alături de cetățenii Republicii Moldova. Noi vom continua susținerea noastră, dar și proiectele care aduc îmbunătățire pentru fiecare cetățean al Republicii Moldova. Și acesta este obiectivul nostru. Este important ca oamenii să decidă și să își arate voința lor față de perspectiva unei vieți mai bune, fiind mai aproape de valorile Uniunii Europene”, a reiterat Peter Michalko în cadrul interviului.

Urmăriți interviul integral cu ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko:

Pe parcursul lunii mai, cetățenii Republicii Moldova, dar și a țărilor-membre ale Uniunii Europene, au avut prilejul să urmărească on-line o serie o serie de evenimente de informare, comunicare și educare cu prilejul Zilei Europei. Menirea acestora fiind asigurarea vizibilității și informării cetățenilor cu privire la procesele de integrare europeană a țării și suportul Uniunii Europene în combaterea pandemiei COVID-19. Este vorba de diverse concerte, un festival de film, traininguri, evenimente culinare și educaționale.

Delegația UE și ambasadele altor țări din UE au susținut un concert cu participarea colectivelor muzicale Youth Orchestra, LaLa Play Voices Moldova, artiștii trupei Filarmonicii Naționale Serghei Lunchevici și alți interpreți moldoveni.

AICI puteți urmări concertul on-line, care a avut loc la începutul lunii mai.

Ziua Europei este marcată, în fiecare an, în data de 9 mai. Este o zi în care este sărbătorită pacea și unitatea în Europa. Această dată coincide cu evenimentul istoric prin care a fost pronunțată declarația lui Robert Schuman. În cadrul unui discurs ținut la Paris, în 1950, ministrul francez al afacerilor externe de atunci propunea stabilirea unei noi forme de cooperare politică în Europa, care să înlăture pentru totdeauna posibilitatea izbucnirii unui nou război între națiunile Europei. Propunerea lui Robert Schuman este considerată a fi piatra de temelie a Uniunii Europene.

Republica Moldova, alături de alte cinci țări ale Parteneriatului Estic (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Ucraina), beneficiază de un suport financiar al Uniunii Europene și a Biroului Regional al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa în lupta împotriva pandemiei COVID-19, în cadrul inițiativei „Solidari pentru Sănătate”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X