joi, mai 27, 2021


Dosarul certificatelor sanitar-veterinare: Adjunctul Direcției municipale pentru Siguranța Alimentelor și un medic, în arest

Autor: , in Social , - 17:10

Adjunctul Direcției municipale pentru Siguranța Alimentelor și un medic veterinar au fost plasați în arest pentru 30 de zile la Penitenciarul 13, în dosarul certificatelor sanitar-veterinare.

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au admis demersurile procurorilor și au dispus arestarea preventivă a șefului adjunct al Direcției municipale pentru Siguranța Alimentelor și a unui medic sanitar-veterinar.

Aceștia au primit câte 30 de zile de arest și urmează să fie plasați în Penitenciarul 13.

A treia persoană, tot medic sanitar veterinar, va sta 30 de zile în arest la domiciliu.

Încheierile judecătorilor pot fi contestate.

Amintim că, ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au descins marți dimineață, 25 mai, cu mai multe percheziții în Capitală, dintre care și la Direcția municipală pentru Siguranța Alimentelor.

Detalii: (VIDEO) Cum se lua mită la Direcția municipală pentru Siguranța Alimentelor. CNA: Șefi de la ANSA şi medici veterinari, cercetaţi într-o amplă schemă de corupţie

Potrivit materialelor acumulate, în principal a imaginilor video obţinute, s-a constatat că unii şefi ai Direcţiei, în complicitate cu un grup de medici veterinari, ar fi pus pe rol o schemă de estorcare de bunuri şi bani de la agenţii economici, care desfăşurau activitate de comercializare a produselor alimentare în raza municipiului Chișinău, pentru a le perfecta autorizaţiile necesare. Taxa de protecţie, achitată de agenţii economici, presupunea eliberarea certificatelor de calitate, dar şi evitarea controalelor sanitar-veterinare planificate şi altor verificări privind respectarea cerințelor de profilaxie a COVID -19.

În cadrul documentării schemei, s-a stabilit că şeful-adjunct al Direcţiei ar fi pretins, acceptat și primit sistematic mijloace financiare, precum și produse alimentare, de la subalternii săi. În perioada documentată, săptămânal, în fiecare zi de vineri, mai mulţi medicii sanitari-veterinari ofereau șefului-adjunct al Direcției bunuri sub formă de diferite produse alimentare, ultimul acceptând și primind aceste bunuri pentru sine sau pentru alte persoane din cadrul ANSA. Acestea ar fi fost recompensele pentru eliberarea, fără impedimente, a autorizațiilor sanitar-veterinare de funcționare a unităților de comerț, precum şi pentru neîntocmirea proceselor-verbale contravenţionale pentru neregulile depistate în urma controalelor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *