CEC a acreditat mai mulți observatori pentru monitorizarea alegerilor din 11 iulie

Autor: , in Politic / 28 mai, 2021, 16:16

Comisia Electorală Centrală a acreditat în cadrul ședinței de vineri, 28 mai, 43 de observatori pentru monitorizarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie.

Observatorii reprezintă Institutul Internațional de monitorizare a dezvoltării democrației, parlamentarismului și respectării drepturilor electorale ale cetățenilor statelor membre ale Adunării Interparlamentare a Comunității Statelor Independente, Biroul OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (OSCE/BIDDO), Misiunea de observare a Comunității Statelor Independente (CSI), Rețeaua Europene a Organizațiilor de Monitorizare a Alegerilor (ENEMO), Comisia Electorală Centrale a Federației Ruse și Consiliul Adunării Interparlamentare a Statelor-membre ale CSI”, a anunțat CEC.

Până în prezent, pentru observarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie, CEC a acreditat 129 observatori, din care 71 observatori naționali și 58 observatori internaționali.

În conformitate cu prevederile cadrului legal, CEC acreditează în calitate de observatori naționali reprezentanți ai asociațiilor obștești calificat din Republica Moldova sau reprezentanți ai concurenților electorali și observatori internaționali – reprezentanți ai organizațiilor internaționale, ai guvernelor statelor străine și ai organizațiilor nonguvernamentale din străinătate, precum și experți internaționali în domeniul electoral.

Termenul limită de depunere a cererilor privind acreditarea în calitate de observator este de 7 zile până la ziua alegerilor, adică 3 iulie 2021.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X