Platon ar urma să fie achitat în dosarul fraudei bancare. Procurorul de caz ar fi renunțat la capetele de acuzare

Autor: , in Justiție / Social / 28 mai, 2021, 16:26

Veaceslav Platon ar urma să fie achitat în dosarul fraudei bancare. Ion Crețu, avocatul lui Platon, a declarat pentru ZdG că Procuratura Generală a renunțat la capetele de acuzare aduse clientului său.

Nota informativă emisă de Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS):

În rezultatul rejudecării cauzei penale în ordine de revizuire, în care Veaceslav Platon a fost condamnat prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 20.04.2017 de comiterea infracțiunilor prevăzute de articolul 190 alineatul (5) din Cod penal și articolul 243 alineat (3) litera (b) din Codul penal, în rezultatul cercetării tuturor probelor noi, coroborate cu probele administrate în cadrul urmăririi penale, pe motiv că fapta incriminată nu a fost comisă de către Veaceslav Platon, procurorii au ajuns la concluzia de renunțare la învinuirea adusă acestuia.

Totodată, acuzatorul a solicitat restituirea dosarului penal pentru reluarea urmăririi penale, în vederea identificării făptuitorului infracțiunilor.

Luând act de ordonanța procurorului, instanța de judecată a anunțat încheiată cercetarea judecătorească și a dispus amânarea dezbaterilor judiciare pentru 1 iunie, ora 09.00, în același sediu”, au precizat reprezentanții PCCOCS.

Procurorul de caz a renunțat la învinuire și conform codului de procedură penală, este stipulat faptul că în cadrul cercetării, dacă se constată nevinovăția persoanei, procurorul este obligat să renunțe la învinuire”, a declarat Ion Crețu, avocatul lui Platon.

La 7 decembrie 2020, completul format din magistratele Angela Vasilenco, Olga Bejenari și Tatiana Bivol de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a decis că dosarul lui Veaceslav Platon, condamnat anterior la 18 ani de închisoare, urmează să fie rejudecat, Procuratura Generală fiind instituția care a solicitat asta.

Veaceslav Platon a fost eliberat din penitenciar la 15 iunie 2020, după ce Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a admis integral demersul procurorului general, Alexandr Stoianoglo, privind suspendarea executării pedepsei de către acesta. Magistrații au dispus suspendarea imediată a executării sentinței Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, din 20 aprilie 2017, emisă în privința lui Platon, prin care acesta fusese condamnat la 18 ani închisoare pentru escrocherie, spălare de bani și corupere activă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X