Reacția Maiei Sandu după ce procurorii au renunțat la învinuirea adusă lui Platon în dosarul fraudei bancare

Autor: , in Actualitate / Politic / 28 mai, 2021, 17:34

Președinta Maia Sandu a venit cu o reacție, după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) a anunțat că procurorul de caz a renunțat la capetele de acuzare aduse lui Veaceslav Platon, fiind achitat în dosarul fraudei bancare.

Gruparea lui Platon reprezintă un pericol pentru securitatea statului. Acțiunile acesteia, pe de o parte, pot afecta grav stabilitatea financiară a Republicii Moldova și, pe de altă parte, subminează instituțiile statului și economia țării”, a comentat Maia Sandu.

Șefa statului a îndemnat Procuratura să-și analizeze bine deciziile sub aspectul legalității și interesului național.

Este extrem de îngrijorător cât de repede Procuratura a renunțat la învinuiri în raport cu această grupare. Vom analiza ordonanța procurorului pentru a vedea legalitatea și temeinicia care au stat la baza acestei decizii dubioase care scandalizează toată societatea.
Într-un stat de drept, este de datoria procuraturii și a sistemului judecătoresc să lupte cu grupările criminale. Îndemn insistent Procuratura să-și analizeze bine deciziile sub aspectul legalității și interesului național
”, a conchis Maia Sandu.

Procurorii au renunțat la învinuirea adusă lui Veaceslav Platon. Într-un comunicat de presă, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) a precizat că decizia a fost luată în rezultatul revizuirii cauzei penale în care Platon a fost condamnat în anul 2017 pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari, pe motiv că fapta incriminată nu a fost comisă de către acesta.

Astfel, instanța de judecată a anunțat încheiată cercetarea judecătorească. Totodată, acuzatorul a solicitat restituirea dosarului penal pentru reluarea urmăririi penale, astfel încât să fie identificat făptuitorul infracțiunilor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X