Vești bune pentru cetățenii moldoveni: De la 1 iunie vor putea intra în România dacă s-au vaccinat sau cu test negativ

Autor: , in Actualitate / Social / 28 mai, 2021, 12:20

Autoritățile de la București vor elimina de la 1 iunie restricțiile de intrare pe teritoriul României pentru cetățenii străini, din afara comunității europene, inclusiv cei ai Republicii Moldova. Astfel, aceștia vor putea să intre în țara vecină în baza unui un act confirmativ de administrare a vaccinului împotriva COVID-19 sau rezultatul negativ al testării COVID-19.

O decizie în acest sens a fost luată în cadrul ședinței Guvernului din 27 mai.

„În conformitate cu prevederile art. 15 a Hotărârii nr. 32 din 27.05.2021, privind propunerea adoptării unor măsuri de relaxare în contextul evoluției pandemiei de COVID-19 și completarea Hotărârii C.N.S.U. nr. 28 din 14.05.20, au fost eliminate interdicțiile de intrare în România a cetățenilor străini și apatrizi, prevăzute la art. 2 alin. (1) pct. 7 și art. 2 alin. (5) din anexa nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 531 din 10 mai 2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 mai 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, cu modificările și completările ulterioare”, se arată într-un comunicat emis de Guvernul de la București.

În același timp, Republica Moldova rămâne în zona verde, iar basarabenii cu cetățenie română pot traversa frontiera fiind exceptați de la carantină.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X