Ceban anunță o „cifră record” de persoane imunizate în prima zi la maratonul de la Palatul Republicii

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 29 mai, 2021, 10:19

În prima zi a maratonului de vaccinare de la Palatul Republicii a fost înregistrată „o cifră record de persoane imunizate”. Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Ion Ceban, precizând că împotriva COVID-19 s-au vaccinat 3.500 de persoane. Serurile disponibile au fost: AstraZeneca, Pfizer, Sinopharm și Sinovac, recepționate de la Agenția Națională de Sănătate Publică.

„Avem o cifră record de persoane imunizate în prima zi la Maratonul vaccinării Chișinău. Este vorba de 3500 de persoane (…) Maratonul continuă și în zilele de weekend și vaccinarea este posibilă fără o programare prealabilă, doar cu buletinul de identitate.
Sunt create toate condițiile necesare și sunt antrenate circa 200 de cadre medicale”, a spus Ceban.

Amintim că, vineri, 28 mai, cozi imense s-au format în fața Palatului Republicii cu zeci de minute înainte de a începe Maratonul Vaccinării.

Foto: MSMPS

În perioada 28-30 mai are loc maratonul vaccinării împotriva COVID-19. Acesta e organizat la Palatul Republicii, în intervalul orelor: 09:00 – 22:00.

Concomitent, în weekend va activa și Centrul Municipal de Vaccinare, la fel punctele mobile (troleibuzul și autobuzul).

Vom depune toate eforturile și mecanismele pentru a facilita procesul de vaccinare. Mulțumesc personalului medical, dar și tuturor oamenilor care au așteptat în rând, cu rabdare și solidaritate, pentru a se vaccina”, a adăugat primarul Capitalei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X