COVID-19. Nemerenco: „Moldovenii vaccinați cu prima doză peste hotare pot face rapelul la revenirea în țară”

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 29 mai, 2021, 14:13

Consiliera prezidențială pe probleme de Sănătate, Ala Nemerenco, a precizat că moldovenilor cărora le-a fost administrată prima doză de vaccin anti-COVID-19 în străinătate, pot face rapelul (a doua doză de vaccin) în Republica Moldova.

Nemerenco susține că doritorii de a se imuniza cu a doua doză în Republica Moldova, trebuie să se adreseze la medicul de familie sau în orice centru de vaccinare cu buletinul de identitate și certificatul care confirmă administrarea vaccinului cu prima doză.

Sunt întrebată în fiecare zi de către concetățenii noștri din diasporă care au primit I doză de vaccin undeva peste hotare dacă pot face rapelul (doza II) în Republica Moldova. Da, puteți.

Trebuie să vă adresați la medicul de familie sau în orice centru de vaccinare cu buletinul de identitate și certificatul care confirmă administrarea vaccinului (I doză). Și să cunoașteți dacă la moment este disponibil în țară vaccinul pe care l-ați administrat”, a precizat Nemerenco.

Anterior, și coordonatoarea campaniei naționale de vaccinare, Ninel Revenco, a precizat că cetățenii Republicii Moldova care s-au vaccinat cu prima doza anti-COVID-19 peste hotare, de exemplu în România sau în oricare altă țară, pot face rapelul în Republica Moldova: „Persoana va fi vaccinată, desigur, cu același vaccin și în același interval de timp recomandat între două doze pentru fiecare vaccin în parte”, a precizat Ninel Revenco.

Ultimele date publicate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale:

Foto: MSMPS
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X