Tânărul care a evadat din Penitenciarul nr.4 de la Cricova a fost rețiut

Autor: , in Actualitate / Social / 29 mai, 2021, 12:58

Deținutul care a evadat în noaptea de 24 mai din Penitenciarul nr.4-Cricova a fost prins, după 5 zile de căutări, anunță Administrația Națională a Penitenciarelor.

Acesta a fost reținut în noaptea de 29 mai 2021, în municipiul Chișinău, de angajații Penitenciarului nr.4-Cricova, în urma măsurilor speciale instituite. Deținutul nu a opus rezistență fizică.

„Cebanica Valentin, deținutul de 28 de ani evadat din Penitenciarul nr.4 din Cricova a fost reținut la o oră după miezul nopții, pe strada Uzinelor din Capitală”, a precizat Inspectoratul General al Poliției.

Pentru fapta comisă, el riscă să fie condamnat suplimentar, în baza art.317 Cod penal ”Evadarea din locurile de detenție”.

Amintim că, un deținut a evadat din Penitenciarul nr.4 de la Cricova, în noaptea de 24 mai. Acesta a deteriorat lacătul de la tavan care duce spre acoperișul blocului administrativ și, escaladând edificiile de pază ale penitenciarului, s-a deplasat într-o direcţie necunoscută.

„Deținutul Cebanica Valentin Alexandru, născut la 17 noiembrie 1993, originar și locuitor al satului Porcari din raionul Ștefan Vodă, este condamnat în baza art. 186, al.4; art. 179, al.1; art. 349; art.72; art.84 Cod Penal, la 12 ani privațiune de libertate.

Condamnatul nominalizat a deteriorat lacătul de la tavan care duce spre acoperișul blocului administrativ și, escaladând edificiile de pază ale penitenciarului, s-a deplasat într-o direcţie necunoscută”, au precizat reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X