A fost dat startul lucrărilor de construcție a primei parcări automatizate din Capitală. Unde se va afla (VIDEO)

Autor: , in Social / 31 mai, 2021, 14:59

Luni, 31 mai, a fost dat startul lucrărilor de construcţie a unei parcări automatizate, de tip ascensor, cu patru nivele în centrul Capitalei. Aceasta se va afla pe strada 31 august 1989, în preajma unui bloc al Universității Tehnice a Moldove (UTM). Primarul Capitalei, Ion Ceban, a motivat întârzierea lucrărilor prin dificultățile birocratice.

Autoritățile Capitalei susțin că construcția edificiului a început astăzi și ar trebui să fie dată în exploatare, la un preț accesibil, până la 14 octombrie – Ziua Orașului. Aceasta se va ridica pe teritoriul UTM, care a dat în locațiune terenul din apropierea blocului 2 de studii de pe strada 31 August.

Potrivit agentului economic, parcarea ar urma să aibă 40 de locuri. De asemenea, primarul Capitalei a subliniat că parcarea va fi amenajată pe o suprafaţă de 180 m², pe terenul care era folosit drept parcare neorganizată.

„Este o problemă cu care trebuie să operăm la modul practic, dar nu înainte de toate de a definitiva toate studiile necesare care sunt în proces”, a declarat Ceban.

Edilul Capitalei a mai precizat că în acest an își propun să facă și alte locuri de parcare precum străzile Albișoara, Alexei Mateevici, Mihai Viteazu și nemijlocit str. Ismail.

Directorul Companiei Darie Valentin spune că lucrările încep de astăzi și vor dura până la sfârșitul toamnei acestui an. „Dorim ca parcarea să fie gata de ziua orașului Chișinău”, a spus întreprinzătorul.

Potrivit cifrelor estimative, sumele alocate pentru construcția acestei parcări se ridică la 350-500 de mii de euro.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X