Numărul persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 la al doilea maraton de la Chișinău

Autor: , in COVID-19 / Social / 31 mai, 2021, 12:47

În cadrul celui de-al doilea maraton desfășurat la Palatul Republicii, în perioada 28-30 mai, au fost vaccinate împotriva COVID-19 circa 5.500 de persoane, fiind disponibile toate tipurile de vaccin prezente în Republica Moldova, precum: AstraZeneca, Pfizer, Sinopharm, CoronaVac. Datele au fost prezentate de autoritățile din Sănătate.

Ministerul Sănănătății a anunțat că peste 5.500 de oameni din diferite regiuni ale țării s-au vaccinat împotriva COVID-19, în cadrul Maratonului Vaccinării care s-a desfășurat la Palatul Republicii, în perioada 28-30 mai.

Screenshot: Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale

Datele Primăriei Chișinău arată că au fost imunizați circa 3.800 de oameni cu prima doză și circa 1.800 cu a doua doză.

Screenshot: Primăria Chișinău

Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Denis Cernelea, a venit cu un mesaj de mulțumire către medicii, asistenții medicali, Primăria Capitalei și alți parteneri care au contribuit la organizarea procesului de imunizare în cadrul maratonului.

Aduc cele mai sincere mulțumiri pentru efortul depus, buna desfășurare a Maratonului Vaccinării medicilor și asistenților medicali care și-au sacrificat aceste trei zile în scop social, Primăriei Chișinău, echipei Spitalului Municipal „Sfânta Treime” pentru implicare activă și sprijinul oferit. De asemenea, apreciem implicarea comunității medicale și Universității de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițeanu”, Centrului de excelență de medicină și farmacie „Raisa Pacalo”, a declarat Cernelea.

Totodată, Cernelea susține că maratonul a fost organizat conform principiului de transparență și s-a ajuns la o rată de acoperire vaccinală de aproape 10% din populație. El îndeamnă toți cetățenii să se vaccineze: „Toate punctele de vaccinare din țară au stocuri suficiente de vaccin”, a mai spus Cernelea.

Maratonul a fost organizat cu suportul Centrului municipal de vaccinare din cadrul Spitalului „Sfânta Treime”, Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițeanu” și Colegiul de excelență de medicină și farmacie „Raisa Pacalo”.

Campania de imunizare a fost lansată la data de 2 martie curent, iar potrivit ultimelor date au fost vaccinate 409.108 persoane.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X