Reacția lui Filip, după ce cinci primari au părăsit PDM: „Ajutoarele de “borsetkă” s-au pornit cu colindatul şi oferă sume mari de bani”

Autor: , in Actualitate / Politic / 31 mai, 2021, 13:19

„Forţele care vor deturnarea parcursului european al ţării nu dorm. Ajutoarele de “borsetkă” s-au pornit cu colindatul prin ţară şi oferă sume mari de bani celor care ar vrea să părăsească PDM”. Declarația aparține liderului Partidului Democrat (PDM), Pavel Filip, privind decizia celor cinci primari democrați din raionul Strășeni care au părăsit formațiunea. Reacția a fost transmisă pentru COTIDIANUL de purtătoarea de cuvânt a PDM, Stela Nistor.

UPDATE: Fostul democrat Eugeniu Nichiforciuc, în prezent deputat neafiliat, a negat acuzațiile.

Eu niciodată nu am ascuns comunicarea mea cu foștii mei colegi de partid, dar în acest caz e o încercare a conducerii PDM de a-și camufla propriile eșecuri. Au preluat în 2019 conducerea unui partid puternic și practic l-au distrus, l-au adus sub pragul electoral. Eu nu o dată am spus că foștii mei colegi din PDM ar trebui să își schimbe abordarea și să caute explicații la ceea ce se întâmplă în partid, dar nu în exterior, ci în propriile acțiuni, atitudini, în propriul comportament. Dacă nu vor face acest lucru, nu vor face concluziile de rigoare și nu vor acționa corespunzător, într-un timp foarte scurt în partid va rămâne doar așa numită conducere”, a declarat Nichiforciuc.

Știrea inițială:

Filip susține că unele forţe atacă PDM pentru că se doreşte deturnarea parcursului european al Republicii Moldova.

Înţeleg de ce s-au înteţit acum atacurile asupra PDM, pentru că văd echipele noastre bine organizate, determinate să meargă cu demnitate în aceste alegeri parlamentare. De aceea unele forţe atacă Partidul Democrat, pentru că se doreşte deturnarea parcursului european al ţării noastre”, a declarat Filip.

Potrivit lui Filip, în raionul Străşeni „unii aleși locali sunt indimidați să nu se lase amăgiți de ofertele generoase”.

„În raionul Străşeni demult lucrează unele forţe distructive, instrumentele cărora sunt bine cunoscute: de la cumpărarea deputaţilor, odată cu lansarea campaniei electorale s-a trecut, la cumpărarea aleşilor locali. La Străşeni sunt oameni deosebiţi. Cunosc foarte bine pentru că sunt deputat de circumscripţie. Ei ştiu să aleagă corect. Ei pot face diferenţa. De aceea nici nu încercaţi. Oamenii au să vă pedepsească prin votul lor. Pe de altă parte, colegii care sunt intimidaţi să nu se lase amăgiţi de ofertele generoase, pentru că nemijlocit locuitorilor satelor o să-i pedepsească. Nu luaţi bani ca să trădaţi o echipă care a făcut foarte multe lucruri bune pentru localităţile dumneavoastră, pentru raionul Străşeni în general”, a mai spus liderul PDM.

Totodată, Filip s-a adresat către instituţiile statului, în primul rând către SIS – să monitorizeze şi să urmărească cazurile de cumpărare a aleşilor locali, pentru a avea loc alegeri libere şi corecte.

„Nu poate fi vorba de alegeri libere şi corecte atunci când se cumpără autorităţile locale, când se cumpără primari, când se cumpără consilieri locali, atunci când se mituiesc alegătorii”, a declarat liderul democrat.

În concluzie, Filip a spus că în pofida acestor presiuni, PDM se va regăsi în viitorul Parlament şi va face ca parcursul european să devină ireversibil.

La acest subiect: (DOC) Cinci primari PDM din raionul Strășeni părăsesc formațiunea

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X