Doi ofiţeri ai Inspectoratului Naţional de Investigaţii, reţinuţi. Ar fi cerut bani pentru a-l scăpa pe un bărbat de un dosar penal

Autor: , in Actualitate / Social / 1 iunie, 2021, 13:39

Doi angajaţi ai Inspectoratului Naţional de Investigaţii au fost reţinuţi marți, 1 iunie, de Centrul Național Anticorupție şi procurorii anticorupţie într-un dosar de corupere pasivă. Aceştia au fost denunţaţi la linia naţională anticorupţie de un bărbat care a comunicat că doi poliţişti i-ar fi cerut bani pentru a-l scăpa de un dosar penal. În scurt timp, oamenii legii au fost identificaţi.

Potrivit denunţului, poliţiştii l-ar fi intimidat, pe parcursul câtorva zile, pe denunţător, somându-l să le dea mită pentru a nu-l trage la răspundere pe pretinse fapte escrocherie pe care i le incriminau.

Bărbatul căruia i s-a cerut mită a comunicat procurorilor şi ofiţerilor CNA că poliţiştii ar fi insistat, în repetate rânduri, să le transmită 500 de euro, telefonându-l şi fixându-i întrevederi. Tot el a mai spus că ofiţerii INI l-ar fi ameninţat că în cazul în care nu le dă banii, îl vor reţine.

În acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru corupere pasivă, iar cei doi poliţişti au fost reţinuţi şi plasaţi în izolatorul CNA pentru 72 de ore.

Acum, dacă vor fi găsiţi vinovaţi, suspecții riscă închisoare, pedeapsă penală şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii pentru o perioadă determinată de timp.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X