Judecătoarea Maria Tertea, prinsă în flagrant cu mită, va compărea pe banca acuzațiilor

Autor: , in Actualitate / Justiție / 1 iunie, 2021, 15:25

Judecătoarea Maria Tertea de la Judecătoria Chișinău, reținută acum două luni în flagrant cu mită, împreună cu cel care i-a oferit banii, vor compărea pe banca acuzaților. Procuratura Anticorupție a anunțat marți, 1 iunie, că a expediat în judecată dosarul de învinuire a celor doi pentru două episoade de trafic de influență.

Cele două dosare în privința judecătoarei au fost inițiate prin ordonanța procurorului general Alexadr Stoianoglo, ulterior ambele fiind conexate într-o procedură unică.

Magistrata a fost reținută în flagrant, pe 22 martie curent, în baza unor informații, potrivit cărora, ar fi pretins 15 mii de dolari de la conducătorul unui agent economic pentru a interveni pe lângă alți colegi de-ai săi să adopte o soluție favorabilă într-un litigiu civil. În cadrul acțiunilor de urmărire penală, procurorii de comun cu CNA, au documentat acțiunile ilicite ale judecătoareai, aceasta fiind reținută și învinuită de primirea a 11 mii de dolari din suma inițial pretinsă.

Într-un alt episod, potrivit rechizitoriului, susținând că are influență asupra procurorilor, magistrata a pretins de la conducătorul aceleiași firme o mie de dolari SUA pentru a interveni la adoptarea unei decizii într-un proces penal care ar avantaja interesele respectivului agent economic.

La demersul Procuraturii Anticorupție, magistrata a fost suspendată provizoriu din funcție până la rămânerea definitivă a hotărârii în cauza penală în care este vizată.

Fiind audiați de procurori, omul de afaceri și-a recunoscut parțial faptele incriminate, iar magistrata nu şi-a recunoscut vina, refuzând de a face declarații.

În prezent, ambii inculpați sunt cercetați în libertate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X