(VIDEO) Maia Sandu a comentat protestul cu care a fost întâmpinată la Edineț: „Este un drept constituțional”

Autor: , in Actualitate / Politic / 1 iunie, 2021, 17:41

Președinta Maia Sandu a comentat protestul de la Edineț, acolo unde a venit într-o vizită de lucru, iar mulți tineri, unii dintre care cu cagule în cap, dar și pensionari au protestat și scandat lozinci împotriva ei. Șefa statului a menționat că protestul este un drept constituțional pe care îl respectă.

„La Edineț m-a întâmpinat și un grup care a protestat împotriva sosirii mele în raion. Protestul este un drept constituțional, pe care îl respect. În calitate de președinte, voi face tot ce-mi stă în puteri pentru a schimba spre bine viața tuturor cetățenilor – inclusiv a celor care au alte viziuni sau preferințe politice decât mine”, a menționat Maia Sandu.

Șefa statului a subliniat că a petrecut ziua de azi la nordul țării, în orașul Edineț, unde a avut întâlniri și schimburi de opinii cu primarii, directori de școli, reprezentanții autorităților locale, medicii și antreprenorii din raion.

„Interlocutorii mi-au relatat despre mersul campaniei de vaccinare, situația curentă din sănătate și educație, problemele localităților din Edineț. Am discutat cu primarii despre proiectele de dezvoltare realizate la Edineț și despre importanța sprijinirii echitabile a proiectelor de dezvoltare locală, inclusiv celor cu finanțare europeană”, a adăugat președinta.

Cu antreprenorii, Maia Sandu susține că a vorbit despre restabilirea și extinderea piețelor de desfacere pentru producția lor și despre necesitatea diversificării economiei locale.

„R.Moldova are nevoie de investiții majore de calitate ce vor veni în țară doar dacă vom avea o justiție de încredere. Le-am povestit oamenilor cu care am discutat la Edineț despre planul de recuperare economică la care lucrăm în prezent. Țara noastră are nevoie de soluții concrete pentru a depăși criza, dar și de măsuri serioase pentru a începe un proces de dezvoltare și modernizare”, a conchis Maia Sandu.

Amintim că, în timpul vizitei de lucru, marți, 1 iunie, la Edineț, șefa statului a fost întâmpinată de mai mulți tineri, unii dintre care cu cagule în cap, dar și pensionari au venit în fața Casei de Cultură din localitate, care protestau și scandau lozinci împotriva Maiei Sandu. În timpul discuțiilor, unii protestatarii au continuat scandările care au continuat și la finalul evenimentului, iar Maia Sandu a fost escortată de agenții de pază și polițiști, În același timp, simpatizanții săi i-au transmis flori.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X