VIDEO. Interviu cu ambasadorul Lituaniei la Chișinău: „Pentru o dezvoltare rapidă a Republicii Moldova este nevoie de un vector comun”

Autor: , in Actualitate / Cotidianul TV / Cultură/Media / Materiale Video / Politic / Populare / Social / 1 iunie, 2021, 11:31

Cotidianul TV a lansat recent o serie de interviuri cu ambasadorii țărilor-membre ale Uniunii Europene acreditați în țara noastră. Unul din scopurile acestui proiect video este apropierea valorilor europene de cetățenii Republicii Moldova.

În cadrul interviurilor discutăm despre cum a fost marcată Ziua Europei la nivel de regiune în acest an, relația Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, dar și suportul financiar oferit Chișinăului.

Autoare: Ana Sârbu

Cel de-al treilea invitat în studioul Cotidianul TV a fost ambasadorul Lituaniei în Republica Moldova, Kęstutis Kudzmanas. „În Republica Moldova, situația este diferită. Aici observăm o polarizare în societate. Însă, pentru o dezvoltare mai rapidă a țării este nevoie de un vector comun de orientare. Vreau să reamintesc că Uniunea Europeană oferă oportunități de dezvoltare a statului de drept, a democrației, a economiei, oportunități de participare socială egală pentru studenți, pentru mediul de afaceri, pentru mediul științific, cercetători, etc”, a spus ambasadorul Lituaniei în Republica Moldova.

Urmăriți interviul integral cu ambasadorul Lituaniei în Republica Moldova, Kęstutis Kudzmanas:

 

Pe parcursul lunii mai, cetățenii Republicii Moldova, dar și a țărilor-membre ale Uniunii Europene, au avut prilejul să urmărească on-line o serie o serie de evenimente de informare, comunicare și educare cu prilejul Zilei Europei. Menirea acestora fiind asigurarea vizibilității și informării cetățenilor cu privire la procesele de integrare europeană a țării și suportul Uniunii Europene în combaterea pandemiei COVID-19. Este vorba de diverse concerte, un festival de film, traininguri, evenimente culinare și educaționale.

Ziua Europei este marcată, în fiecare an, în data de 9 mai. Este o zi în care este sărbătorită pacea și unitatea în Europa. Această dată coincide cu evenimentul istoric prin care a fost pronunțată declarația lui Robert Schuman.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X