Încă un partid anunță că nu va participa la alegerile din 11 iulie

Autor: , in Politic / 2 iunie, 2021, 12:48

Partidul Popular din Republica Moldova (PPRM), în frunte cu deputatul independent Alexandru Oleinic, nu va participa în calitate de concurent electoral la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 și îndeamnă membrii și susținătorii săi să sprijine partidele care promovează interesul național și vectorul proeuropean de dezvoltare a țării.

„Deși inițial anunța despre intenția de a participa la alegeri cu un program ambițios de dezvoltare a țării pe toate dimensiunile, exprimat prin sloganul – ”Credem în Moldova”, ulterior, după o analiză minuțioasă a situației politice, social-economice și de sănătate, Partidul Popular din Republica Moldova a luat decizia de a nu participa la alegerile parlamentare anticipate”, se arată într-un comunicat al formațiunii.

PPRM consideră că organizarea alegerilor parlamentare anticipate în condițiile actualului Cod electoral, va aprofunda criza din țară și nu va schimba substanțial raportul de forțe pe arena politică din Republica Moldova.

„În favoarea organizării alegerilor anticipate au insistat formațiunile politice care, prin neacceptarea unor modificări în Codul electoral – votul electronic, extinderea perioadei de votare, reducerea pragului electoral și altele, prin tergiversarea procesului de imunizare a populației, subminarea interesului național prin impunerea unor scopuri cu tentă geopolitică, etc – își promovează interesul de grup, având drept obiectiv reluarea puterii la toate nivelele și instaurarea propriului regim de guvernare fără a ține cont de interesul țării și al cetățenilor”, se mai arată în comunicat.

În opinia PPRM, participarea la scrutin a unui număr mare de formațiuni politice, majoritatea fiind cu șanse nule, este promovată de principalii actori de pe scena politică a țării cu scopul de a bulversa întreg procesul electoral și a limita la maxim posibilitatea extinderii numărului de formațiuni politice care ar accede în Parlament. Mai mult, PPRM consideră că în structura viitoare a Parlamentului va fi imposibilă formarea unui Guvern, fapt care va duce inevitabil la alegeri anticipate repetate.

„În aceste condiții Partidul Popular îndeamnă membrii și susținătorii săi să voteze pentru partidele care promovează interesul național și vectorul proeuropean de dezvoltare a țării, care exprimă opțiunile politice, economice și sociale ale electoratului PPRM”, menționează formațiunea politică.

Liderul partidului, Alexandru Oleinic, ajuns deputat câștigând o circumscripție deschisă în stânga Nistrului, a susținut în Parlament toate coalițiile conduse de PSRM.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X