Ion Chicu, reacție critică la protestul împotriva Maiei Sandu: A fost supusă unor atacuri nedemne

Autor: , in Actualitate / Politic / 2 iunie, 2021, 13:38

Fostul premier și actualul lider al Partidului Dezvoltării şi Consolidării Moldovei (PDCM), Ion Chicu, a comentat acțiunea de protest împotriva președintei Maiei Sandu, aflată într-o vizită în această localitate, menționând că „încercarea unor forțe politice de a atrage președintele țării în dispute electorale – atât în a face campanie unui concurent electoral, cât și prin demoralizarea alegătorilor, este inadmisibilă”.

Campania electorală, abia începută, deja derapează într-o manieră brutală și ar putea fi taxată dur de electorat. Moldovenii sunt dezgustați de astfel de manevre, la care am asistat ieri cu toții, când președintele țării a fost supusă unor atacuri nedemne la Edineț, puse la cale de către unii concurenți electorali”, a scris Chicu pe pagina sa de Telegram.

Fostul premier a subliniat că încercarea unor forțe politice de a atrage președintele țării în dispute electoral este inadmisibilă.

Sunt încrezător că oamenii nu își mai doresc să fie martori la astfel de derapaje josnice, cu atacuri la persoană în scopul umilirii simpatizanților unui sau altui partid politic.

În același timp, am convingerea că încercarea unor forțe politice de a atrage președintele țării în dispute electorale – atât în a face campanie unui concurent electoral, cât și prin demoralizarea alegătorilor, este inadmisibilă”, a adăugat Chicu.

Liderul PDCM susține membrii formațiunii pe care o conduce își doresc o campanie în care să fie puse în dezbatere problemele reale ale oamenilor și ale țării.

PDCM pledează pentru conlucrare și concilierea societății, pentru a realiza proiecte utile tuturor cetățenilor.
Îndemn concurenții electorali să renunțe, cât încă suntem la început de cale, la provocări şi diversiuni de tot felul, organizate cu bună ştiinţă şi rea voinţă. Lăsați deoparte ceea ce dezbină societatea și generează ură, nu mai recurgeți la atitudini ipocrite şi declaraţii perfide!
”, a conchis Ion Chicu.

Citește și: Primarul de Edineț, după protestul împotriva Maiei Sandu: „Au fost aduși cu un autobuz”

Amintim că, în timpul vizitei de lucru, marți, 1 iunie, la Edineț, șefa statului a fost întâmpinată de mai mulți tineri, unii dintre care cu cagule în cap, dar și pensionari au venit în fața Casei de Cultură din localitate, care protestau și scandau lozinci împotriva Maiei Sandu. În timpul discuțiilor, unii protestatarii au continuat scandările care au continuat și la finalul evenimentului, iar Maia Sandu a fost escortată de agenții de pază și polițiști, În același timp, simpatizanții săi i-au transmis flori.

Vezi și: (VIDEO) Maia Sandu a comentat protestul cu care a fost întâmpinată la Edineț: „Este un drept constituțional”

„La Edineț m-a întâmpinat și un grup care a protestat împotriva sosirii mele în raion. Protestul este un drept constituțional, pe care îl respect. În calitate de președinte, voi face tot ce-mi stă în puteri pentru a schimba spre bine viața tuturor cetățenilor – inclusiv a celor care au alte viziuni sau preferințe politice decât mine”, a menționat Maia Sandu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X