PUN a fost înregistrat în cursa pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie

Autor: , in Actualitate / Politic / 2 iunie, 2021, 15:42

Partidul Unității Naționale a fost înregistrat miercuri, 2 iunie, de Comisia Electorală Centrală în calitate de concurent electoral pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Tot la ședința de azi a fost înregistrat simbolul electoral al concurentului pentru imprimare în buletinul de vot, a fost confirmat reprezentantul cu drept de vot consultativ în CEC, pe durata campaniei electorale și persoana responsabilă de finanţe (trezorier).

Din partea partidului au fost desemnați 92 de participanți în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie.

Primii 20 candidați PUN sunt: Octavian Țîcu; Iurie Reniță; Ana Guțu; Alexandru Arseni, Ion Cobîșenco; Viorel Burlacu; Iulia Gorea Costin; Olga Gherghelegiu; Dorin Dusciac; Aliona Railean; Alexei Paluță; Axenia Lupașcu; Vladimir Mischevca; Valeriu Sainsus; Galina Condrea; Iulian Gramațki; Ion Testemițeanu, antrenor; Geta Stroiescu; Iurie Florescu; Nadejda Isac; Dumitru Maxim.

Pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 CEC a înregistrat 10 concurenți electorali, iar 7 dosare se află în proces de examinare.

11 iunie 2021 este termenul limită de depunere a documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

În conformitate cu prevederile legale, procesul de desemnare a candidaților începe cu 60 de zile înainte de ziua alegerilor și se termină cu 30 de zile înainte de ziua alegerilor. Candidații pot fi desemnați de către partide politice și alte organizații social-politice, blocuri electorale, dar și candidați independenți.

Pretendenții la funcția de deputat pot fi persoanele cu drept de vot care au împlinit, inclusiv în ziua alegerilor, vârsta de 18 ani, dețin cetățenia Republicii Moldova și nu cad sub incidența legii despre statutul deputatului în Parlament și întrunesc alte condiții prevăzute de legislație.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X