VIDEO. Interviu cu ambasadorul Letoniei la Chișinău: „Este nevoie de reforme în sectorul judiciar, pentru ca autoritățile să recâștige încrederea oamenilor”

Autor: , in Actualitate / Cotidianul TV / COVID-19 / Cultură/Media / Economic / Justiție / Materiale Video / Politic / Populare / 2 iunie, 2021, 17:04

Cotidianul TV a lansat recent o serie de interviuri cu ambasadorii țărilor-membre ale Uniunii Europene acreditați în țara noastră. Unul din scopurile acestui proiect video este apropierea valorilor europene de cetățenii Republicii Moldova.

În cadrul interviurilor discutăm despre cum a fost marcată Ziua Europei la nivel de regiune în acest an, relația Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, dar și suportul financiar oferit Chișinăului.

Autoare: Ana Sârbu

Cel de-al patrulea invitat în studioul Cotidianul TV a fost ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Letoniei în Republica Moldova, Uldis Mikuts.

Două treimi din exporturile Republicii Moldova merg în statele membre ale Uniunii Europene, ceea ce este foarte important pentru producătorii locali. De asemenea, considerăm că în Republica Moldova există o temelie foarte bună, care trebuie să fie dezvoltată. În acest sens este nevoie de o voință politică, sunt necesare reforme în asemenea sectoare precum este sectorul judiciar și lupta cu corupția. Desigur, este necesar ca oamenii să poată recâștiga încrederea în autorități și este necesar ca investitorii să vadă că în Republica Moldova există un climat stabil, astfel încât să poată avea încredere în această țară și să vină cu mai multe investiții. Anume aceasta este cheia succesului, din punctul de vedere al Letoniei. Această cale am luat-o și noi, Letonia, în calea noastră spre Uniunea Europeană”, a precizat Excelența Sa.

Pe parcursul lunii mai, cetățenii Republicii Moldova, dar și a țărilor-membre ale Uniunii Europene, au avut prilejul să urmărească on-line o serie o serie de evenimente de informare, comunicare și educare cu prilejul Zilei Europei. Menirea acestora fiind asigurarea vizibilității și informării cetățenilor cu privire la procesele de integrare europeană a țării și suportul Uniunii Europene în combaterea pandemiei COVID-19. Este vorba de diverse concerte, un festival de film, traininguri, evenimente culinare și educaționale.

Ziua Europei este marcată, în fiecare an, în data de 9 mai. Este o zi în care este sărbătorită pacea și unitatea în Europa. Această dată coincide cu evenimentul istoric prin care a fost pronunțată declarația lui Robert Schuman.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X