(DOC) Năstase i-a scris lui Stoianoglo. A depus un denunț penal împotriva celor care „coordonează un atac împotriva autonomiei autorităților publice locale”

Autor: , in Politic / 3 iunie, 2021, 11:44

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, a anunțat joi, 3 iunie, că a formulat un denunț penal în atenția procurorului general Alexandr Stoianoglo, în care solicită luarea măsurilor împotriva tuturor celor care „îndrăznesc să coordoneze un atac direct împotriva autonomiei autorităților publice locale și o persecutare a persoanelor pentru viziunile lor politice, ce au ca scop obținerea unui control asupra mai multor APL”.

Nu este prima dată când noi, cei de la Platforma Demnitate și Adevăr, tragem un semnal de alarmă că în Republica Moldova sistemul banditesc Plahotniuc – Dodon funcționează în continuare, ba chiar începe să se manifeste tot mai virulent, de teamă că rezultatul alegerilor parlamentare care urmează va elibera justiția și, astfel, toți cei care și-au bătut joc de țara noastră vor trebui să dea fiecare în parte socoteală pentru toate fărădelegile comise”, a scris Năstase pe pagina sa de Facebook.

Președintele Plarformei DA face referire și la o decizie adoptată recent în cadrul Ședinței Extraordinare a Biroului executiv al Congresului Autorităților Locale din Moldova.

Dacă mai era nevoie de încă o dovadă suplimentară că acest grup oligarhic infracțional este în plină funcțiune, iată că luni, pe 31 mai, în cadrul Ședinței Extraordinare a Biroului executiv al Congresului Autorităților Locale din Moldova, a fost adoptat ”Apelul în legătură cu semnele unei campanii de intimidare și presiune asupra primarilor, prin implicarea și folosirea MAI, CNA, Inspecției financiare și altor organe de control ale statului la indicația unor concurenți electorali”, publicat și pe siteul www.calm.md

Ca fost Ministru de Interne fac un apel ferm către toți foștii colegi din instituțiile de forță să nu se lase folosiți în jocuri și scheme ale politicienilor corupți din Republica Moldova! MAI, CNA, Inspecția Financiară și celelalte organe de control ale statului trebuie să prevină încălcarea legii, nu să se transforme în bâte politice în mâna unor politicieni corupți și speriați de faptul că vor ajunge, cât de curând, pe banca acuzaților în fața unei justiții corecte”, a menționat Năstase.

În această ordine de idei, liderul Platformei DA a subliniat că este inadmisibil ca o campanie electorală vizând forul legislativ suprem al țării să se desfășoare cu amenințări și acte de șantaj din partea instituțiilor statului.

Tocmai de aceea astăzi am formulat și un denunț penal în atenția Procurorului General al Republicii Moldova în care solicit luarea imediată de măsuri ferme împotriva tuturor celor care îndrăznesc să coordoneze acest atac direct împotriva autonomiei autorităților publice locale și o persecutare a persoanelor pentru viziunile lor politice, ce au ca scop obținerea unui control asupra mai multor APL. Este inadmisibil ca o campanie electorală vizând forul legislativ suprem al țării să se desfășoare în condițiile unor asemenea amenințări și acte de șantaj din partea instituțiilor statului, menite, de fapt, să asigure un climat democratic, pentru alegeri libere și corecte”, a conchis Andrei Năstase.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X