joi, iunie 3, 2021


Ministrul român de Externe: Cele 600 de milioane de euro puse la dispoziție de UE Moldovei – o dovadă de solidaritate

Autor: , in Actualitate Economic , - 10:52

Planul de redresare economică pentru Republica Moldova este o „dovadă solidă” a solidarităţii Uniunii Europene cu această ţară, afirmă, într-un mesaj pe Twitter, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

„Salut anunţul Comisiei Europene privind Planul de redresare economică pentru Republica Moldova. Acesta este un gest de susţinere faţă de reformele din Moldova, un pas important pentru redresarea socio-economică pe termen lung şi o dovadă solidă a solidarităţii UE cu cetăţenii Republicii Moldova”, a scris şeful diplomaţiei române pe platforma de socializare.

Comisia Europeană a aprobat, miercuri, un plan de redresare economică pentru Republica Moldova în valoare de 600 de milioane de euro pentru următorii trei ani. Banii vor fi oferiţi sub formă de granturi, asistenţă macro-financiară şi investiţii.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că acest plan de redresare economică pentru Republica Moldova reprezintă un efort fără precedent.

„Republica Moldova se află la o răscruce de drumuri. Planul de redresare economică al UE constituie un efort fără precedent pentru a ajuta ţara pe drumul său spre redresare şi pentru a impulsiona o agendă ambiţioasă de reforme, în interesul cetăţenilor săi. Nu în ultimul rând, acest plan ilustrează forţa asocierii noastre şi solidaritatea în a combate împreună pandemia de COVID-19′, a afirmat Ursula von der Leyen.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *