Noile condiții de intrare în Israel. În ce caz chiar și persoanele vaccinate împotriva COVID-19 trebuie să intre în izolare

Autor: , in Actualitate / Social / 3 iunie, 2021, 17:31

Ambasada Republicii Moldova în Israel a venit cu mai multe precizări privind noile condiții de călătorii în Israel, inclusiv cele de tranzitare a acestei țări. Astfel, începând cu 1 iunie, toți pasagerii care vizitează o destinație cu risc sporit de COVID-19 în perioada de 14 zile de la sosirea lor în Israel trebuie să intre în izolare, inclusiv persoanele recuperate și vaccinate. De asemenea, pasagerii care sosesc în Israel și care nu pot susține un test PCR în termen de 72 de ore înainte de plecare în Israel din motive umanitare sau nevoi personale speciale sau dacă este imposibil din punct de vedere fizic să obțină acces la testele PCR în locația din care zboară pot aplica la Comitetul de excepții.

Reprezentanții misiunii diplomatice menționează că din cauza ratelor globale de infecție ridicate și a răspândirii noilor tulpini de COVID-19, toți pasagerii care vizitează o destinație cu risc sporit de COVID-19 (puteți verifica gradul de risc AICI) în perioada de 14 zile de la sosirea lor în Israel trebuie să intre în izolare, inclusiv persoanele recuperate și vaccinate. Această restricție nu se aplică pasagerilor vaccinați sau recuperați care tranzitează aceste destinații și stau 12 ore sau mai puțin în zona de tranzit a aeroportului. Cetățenii străini care sosesc din aceste destinații trebuie să intre izolat într-o cazare (motel) alocat de Statul Israel.

Începând cu 1 iunie, toți pasagerii internaționali la intrare în Statul Israel trebuie să plătească pentru testele COVID-19 (PCR) necesare pentru intrarea în Israel. Puteți efectua plata la Aeroportul Internațional Ben Gurion sau după ce trimiteți formularul de declarație înainte de a călători în Israel. Plata în avans este la un preț redus.

Înainte de călătoria cu avionul:

• Toți pasagerii care sosesc în Israel cu un itinerar de 72 de ore sau mai mult trebuie să prezinte personalului companiei aeriene un rezultat negativ al testului COVID-19 PCR. Testul trebuie susținut în termen de 72 de ore înainte de ora programată de plecare către Israel. Această cerință se aplică persoanelor cu un certificat de vaccinare sau un certificat de recuperare. Intrarea în Israel depinde de respectarea acestei cerințe.
• Pasagerii care sosesc în Israel și care nu pot susține un test PCR în termen de 72 de ore înainte de plecare în Israel din motive umanitare sau nevoi personale speciale sau dacă este imposibil din punct de vedere fizic să obțină acces la testele PCR în locația din care zboară pot aplica la Comitetul de excepții.
• Toți pasagerii (cetățeni israelieni și cetățeni străini), inclusiv pasagerii vaccinați și recuperați, care ajung în Israel trebuie să depună o declarație de intrare. În formularul de declarație, pasagerii trebuie să își completeze informațiile personale, adresa locului de cazare în care vor izola și o declarație de sănătate. Formularul de declarație trebuie completat cu 24 de ore înainte de ora de plecare programată către Israel, de preferință cât mai aproape de ora de plecare. Vă recomandăm să ajungeți la aeroport cu autorizația și formularul completat, care poate fi un fișier digital sau o imprimare. Pasagerii care trebuie să intre în izolare trebuie să utilizeze acest formular pentru a raporta adresa de izolare.
• După completarea formularului, puteți plăti în avans pentru testele COVID-19 (PCR). Plata în avans este de 80 NIS de persoană; prețul la aeroport este de 100 NIS.
• Cei care au un certificat valabil de vaccinare sau recuperare a Ministerului Sănătății din Israel nu sunt obligați să meargă în izolare la sosire dacă nu ajung din locațiile specificate mai sus (țările roșii).
• Dacă nu sunteți vaccinat sau recuperat, va trebui să intrați în izolare și să respectați cerințele și îndrumările de izolare (detalii AICI).
• Informații privind scutirea de izolare pentru persoanele care s-au recuperat sau s-au vaccinat în străinătate AICI.
• Cetățenii străini trebuie să aibă un permis de intrare certificat de Autoritatea pentru Populație și Imigrare.
• Imprimați autorizația și aduceți-o cu dvs. la aeroport pentru a o prezenta oficialilor. Păstrați autorizația până la sosirea în Israel (după verificarea controlului la frontieră).
• Pasagerii trebuie să prezinte rezultatele testelor PCR personalului companiei aeriene, oficialilor Autorității pentru Imigrație și Populație și oficialilor Ministerului Sănătății de pe aeroport. Rețineți că îmbarcarea va fi refuzată pentru cazurile confirmate de COVID-19.

Rezultatul testului PCR negativ, pe care trebuie să îl prezentați înainte de îmbarcare, trebuie să fie în limba engleză cu numărul pașaportului persoanei testate.

Îndrumări înainte, în timpul și după călătoria cu avionul:

• Pasagerii trebuie să poarte o mască facială care acoperă nasul și gura la aeroport (vârsta de 7 ani și peste) și la bordul aeronavei (vârsta de 6 ani și peste).
• Pasagerii trebuie să stea la cel puțin 2 metri de persoanele care nu sunt aceiași membri ai gospodăriei.
• Pasagerii trebuie să practice igiena, care include spălarea mâinilor cu produse igienice.
• La sosirea în Israel, toți pasagerii de intrare trebuie să aibă un test COVID-19 PCR făcut pe cheltuiala lor.
Tranzit (zboruri de legătură):
Pasagerii care sosesc în Israel cu un zbor de legătură trebuie să susțină un test PCR în termen de 72 de ore înainte de ora cuvenită a primului zbor dacă stau peste hotare peste 72 de ore și dacă intervalul de timp dintre primul zbor și zborul care ajunge în Israel este mai puțin de 24 de ore.
Cetățeni străini care prezintă simptome în timpul șederii lor în Israel:
Cetățenii străini care prezintă simptome legate de COVID-19 trebuie să contacteze linia telefonică de asistență medicală de urgență MDA la 101 sau linia telefonică directă a Ministerului Sănătății la * 5400 pentru sfaturi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X