Noile tarife la serviciile ASP care s-au scumpit. Slusari: Majorările sunt nejustificate

Autor: , in Actualitate / Social / 3 iunie, 2021, 11:11

Unele tarife la serviciile Agenției Servicii Publice (ASP) au fost majorate. Instituția anunță că decizia de a schimba prețurile este a Guvernului, fiind aprobată încă din decembrie 2020, astfel, prin Hotărârea respectivă s-a aprobat Metodologia de calculare a tarifelor la serviciile prestate, precum și Nomenclatorul serviciilor prestate și tarifele la acestea, dar și categoriile serviciilor prestate de ASP cu înlesniri și gratuit. Pe de altă parte, vicepreședintele Platformei DA, Alexandr Slusari, spune că noile majorări sunt nejustificate.

Noile tarife la serviciile ASP:

– eliberarea permisului de conducere: 320 lei (în termen de 30 de zile calendaristice) → 340 lei (20 de zile lucrătoare)
– eliberarea permisului de conducere provizoriu pe perioada confecționării permisului de conducere permanent: tariful s-a menținut de 80 lei.
– preschimbarea/restabilirea permisului de conducere: tariful și termenul s-au micșorat – 400 lei (30 de zile calendaristice) → 340 lei (20 de zile lucrătoare).
– întocmirea și expedierea interpelărilor de solicitare a confirmării valabilității permisului de conducere eliberat de autoritățile străine: tariful s-a micșorat 400 lei → 130 lei
– verificarea autenticității permisului de conducere nesupus evidenței în Registrul de stat al conducătorilor de vehicule în procesul preschimbării acestuia în permis de conducere al Republicii Moldova: tariful s-a micșorat 250 lei → 100 lei.
– eliberarea certificatului de înmatriculare pentru vehicul: 320 lei → 330 lei
– eliberarea plăcilor de înmatriculare (un set din două plăci (automobile)): 480 lei → 550 lei:
– identificarea vehiculului în cazul primei înmatriculări în Republica Moldova: 400 lei → 600 lei
– identificarea vehiculului înmatriculat în Republica Moldova: 200 lei → 280 lei

În nota informativă, reprezentanții ASP susțin că tarifele la serviciile prestate de instituție nu au suferit modificări pe parcursul anilor precedenți pe fonul creșterii indicilor economico-financiari pe republică.

Toate majorările tarifelor la Agenția Serviciilor Publice sunt nejustificate. Entitatea a împrumutat fără acordul Guvernului sute de milioane lei credite. Nici Agenția și nici acest executiv handicapat refuză să ofere deputaților informația detaliată despre sumele exacte ale creditelor, bunurile gajate, riscul trecerii datoriilor în contul bugetului de stat ect. Este culmea nesimțirii să vănzi un set al plăcilor de înmatriculare cu 26 euro, cănd prețul de producere nu depășește 6 euro. Unu din primele lucruri, care va realiza viitorul guvern cu participarea Platformei DA, ar fi revizuirea și micșorarea tuturor tarifelor ASP, eliberarea din funcția directorului, desemnat de Nichiforciuc, precum și pornirea unui audit complex în Agenția pentru perioada 2017-2021. Vom scoate la suprafață toate schemele ale lui Plahotniuc-Iaralov-Nichiforciuc-Dodon , precum și altor foști și actuali demnitari de stat”, a comentat Slusari.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X