Procuratura solicită aducerea forțată a lui Cavcaliuc pentru a-i fi înaintată acuzarea în cazul „verde de briliant”

Autor: , in Actualitate / Justiție / Politic / 3 iunie, 2021, 12:23

Președintele Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc, ar putea fi adus forțat în fața procurorilor pentru a-i fi înaintată acuzarea și a transmite în judecată cazul „verde de briliant”. Informația a fost confirmată pentru COTIDIANUL de purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Maria Vieru.

Potrivit Procuraturii, Cavcaliuc refuză să se prezinte pentru a fi pus sub învinuire.

Întrucât președintele partidului PACE refuză să se prezinte la Procuratură pentru a fi pus sub învinuire în dosarul ”verde de briliant”, iar între timp a obținut statutul de candidat la funcția de deputat, fiindu-i aplicabile garanțiile reglementate prin art.51 Cod Electoral, Procuratura raionului Sângerei a înaintat către Comisia Electorală Centrală un demers pentru a obține consimțământul de a-l aduce forțat în fața procurorilor pentru a-i înainta acuzarea și a transmite cauza în judecată”, a precizat pentru COTIDIANUL purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Maria Vieru.

Colegii lui Cavcaliuc din Sîngerei l-au stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sîngerei, Tudor Tutunaru. Aceștia susțin că acesta ar fi fost un semn de protest față de acțiunile lui Tutunaru, care s-a vaccinat „făcând uz de funcția pe care o are, în detrimentul medicilor”. Incidentul a avut loc în luna aprilie.

În prezent, alți patru membri sunt cercetați în acest dosar. Acțiunile de urmărire penală sunt în derulare, iar Procuratura va reveni cu detalii pe parcurs.

Pentru aceste acțiuni, legislația prevede amendă sau închisoare maximă de până la 5 ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X