Un moldovean este suspectat că a pus în circulație bani falși. Schema utilizată și bunurile depistate în urma perchezițiilor

Autor: , in Social / 3 iunie, 2021, 17:42

Un tânăr de 22 de ani, originar din raionul Cahul, în comun cu alte persoane care încă nu sunt neidentificate, în seara de 1 iunie a fost reținut, fiind suspectat că timp de 5 luni, ar fi pus în circulație semne bănești false (bancnote de valută străină) și anume dolari SUA cu nominalul de 50 prin intermediul ATM-urilor bancare amplasate pe teritoriul Republicii Moldova.

Activitatea infracțională a suspectului a fost documentată de ofițerii INI, sub conducerea procurorilor PCCOCS.

Potrivit Procuraturii, urmare a măsurilor speciale de investigații și perchezițiilor efectuate, asupra bănuitului au fost depistate mijloace bănești în sumă totală de 470.000 de lei, care, recent, ar fi fost extrase de pe contul său bancar.

De asemenea, în automobilul suspectului, de marca BMW, au fost depistate și ridicate bancnote cu nominal de 50 de dolari, cu semne de falsificare similare celor puse anterior în circulație, un pistol de model ”Flobert” cal. 4 mm și 28 de cartușe, fără acte de proveniență și permis de port armă, mai multe telefoane mobile și cartele SIM.

Persoana reținută se află în custodia poliției. Oamenii legii menționează că aceasta nu este la prima abatere de la lege, anterior fiind condamnat pentru diferite genuri de infracțiuni, ispășindu-și pedeapsa în locurile de detenție pe teritoriul Republicii Moldova.

Procurorii PCCOCS au înaintat învinuirea și au depus demers prin care au solicitat aplicarea măsurii preventive sub formă de arest pentru un termen de 30 de zile.

Cazul este investigat în cadrul unui dosar pornit pentru fabricarea sau punerea în circulaţie a semnelor băneşti false sau a titlurilor de valoare false.

Investigațiile, de asemenea, au drept scop stabilirea provenienței banilor falși, inclusiv sub aspectul documentării acțiunilor tuturor membrilor grupării criminale responsabile de gestionarea și de desfășurarea activității de criminalitate organizată în acest domeniu.

Conform legislației în vigoare, persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X