Planul de recuperare economică pentru R. Moldova, în valoare de circa 600 de milioane de euro, prezentat de o misiune a Comisiei Europene

Autor: , in Actualitate / Politic / 4 iunie, 2021, 09:33

Președinta Maia Sandu a avut vineri, 4 iunie, o întrevedere cu o misiune a Comisiei Europene, condusă de Katarína Mathernová, director general-adjunct pentru Politica de vecinătate și negocierile de extindere. Misiunea a sosit la Chișinău pentru a prezenta Planul de recuperare economică pentru Republica Moldova, în valoare de 600 de milioane de euro, anunțat de Comisia Europeană.

După întrevedere, Maia Sandu și Katarína Mathernová fac declarații de presă de la la sediul Președinției:

La acest subiect: Comisia Europeană a anunțat un plan de redresare economică pentru R. Moldova, în valoare de 600 de milioane de euro

Comisia Europeană a anunțat miercuri, 2 iunie, un plan de redresare economică pentru Republica Moldova, care stabilește între anii 2021 – 2024 până la 600 de milioane de euro asistență macrofinanciară, subvenții și investiții, dar și garanții financiare. În nota informativă se menționează că această nouă finanțare va fi mobilizată în următorii trei ani pentru a promova investiții care stau la baza unei redresări durabile și incluzive din criza COVID-19 din țară.

Vezi și: Maia Sandu, după ce Comisia Europeană a aprobat un plan de 600 milioane de euro pentru R. Moldova

Planul se bazează pe cinci piloni: managementul finanțelor publice și guvernanță economică; economie competitivă, comerț și IMM-uri; infrastructură; educație și angajabilitate; reforma statului de drept și a justiției.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X