Platforma DA critică decizia CEC: Diaspora, din nou nedreptățită

Autor: , in Actualitate / Politic / 5 iunie, 2021, 16:01

Decizia CEC de deschidere a doar 139 de secții de votare pentru moldovenii din diasporă, la alegerile parlamentare din 11 iulie, este criticată de Platforma DA. 

„CEC calcă în picioare democrația, drepturile și libertățile cetățenilor Republicii Moldova, mă refer aici la diaspora noastră care a fost din nou nedreptățită și căreia i s-a interzis zeci de secții de votare pentru a fi deschise acolo unde au fost nevoiți să plece împreună cu familiile lor pentru a-și găsi un rost în viață.

Astăzi CEC a redus numărul secțiilor de vot din diasporă, asta în condițiile în care sute de mii de concetățeni de-ai noștri au făcut efortul legal și constituțional de a se înregistra în prealabil pentru a da posibilitatea și chiar a obliga comisia electorală centrală să deschidă mai multe secții de votare în străinătate.

Culmea este că se închid secții de votare în diasporă și aceeași Comisie Electorală Centrală votează două secții de votare în Transnistria, teritoriu necontrolat de autoritățile din Republica Moldova. Crezul nostru este ca instituții controlate de Dodon și socialiști să nu-și facă mendrele înainte de alegerile parlamentare anticipate.

Îndemnul meu este să ne mobilizăm exemplar până la alegeri, dar mai ales în ziua alegerilor, astfel încît să dăm o lovitură de grație acestei majorități toxice și oligarhice care poartă interesele străine și calcă în picioare drepturile și libertățile cetățenilor noștri.

Platforma DA va avea luni dimineață o acțiune de protest în fața Consiliului Concurenței, după care vom manifesta în fața CEC împotriva acestor abuzuri. Am rugat colegii mei juriști și îndemn pe această cale toți aqvocații care îmi sunt aproape să punem umărul să contestăm această decizie, să apărăm drepturile și libertățile oamenilor noștri din diasporă, dacă vreți să apărăm democrația în Republica Moldova. Este inamisibil ca o gupare criminală să asigure in continuare controlul asupra statului, trebuie să avem niste alegeri libere și corecte„, declarat președintele formațiunii, Andrei Năstase, într-un video.

Anterior, și Partidul Acțiune și Solidaritate a anunțat ca va acționa în judecată hotărârea. Iar Maia Sandu a somat CEC să-și revadă decizia.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X