Admiratorii își pot lua rămas bun de la Iurie Sadovnic la biserica Sfânta Teodora de la Sihla. Programul funeraliilor

Autor: , in Actualitate / Cultură/Media / 8 iunie, 2021, 19:59

Primăria municipiului Chișinău a anunțat programul funeraliilor artistului Iurie Sadovnic, care s-ar fi sinucis luni, 7 iunie.

„Artistul a fost bine cunoscut pentru stilul său inconfundabil de interpretare, în care pune accentul pe chitară și readuce publicului cântecul de haiducie („Toma Alimoș”, „Andrei Popa”, „Cântec haiducesc”, Balada Bărbaților etc.)

În calitate de artist profesionist, Iurie Sadovnic, a cântat în formațiile „Bucuria” și Contemporanul ale Filarmonicii din Chișinău”, iar în 1983 a fondat formația „Legenda”, cu care a avut turnee în mai multe țări ale lumii”, se arată în comunicatul municipalității.

„Cântecele lui Iurie Sadovnic au înfrumusețat tinerețile generației anilor ʼ90, ai Independenței, a căror mesaj este promovarea valorilor general-umane: dragostea, curățenia sufletească, tinerețea, respectul față de înaintași. A colaborat cu Eugen Doga și cu Anastasia Lazariuc, realizând piesele „Oglinda Clipelor”, „Păstrați Iubirea”, „Chemarea dragostei” etc. Muzica sa a marcat o pagină aparte în istoria muzicii autohtone.

Pentru merite deosebite în domeniul muzicii, artistului i-a fost conferit titlul de Artist al Poporului, anul 2011 și Ordinul Republicii, 2015”, se mai arată în comunicatul Primăriei Chișinău.

Astăzi, de la ora 17:00, sicriul cu corpul neînsuflețit al interpretului Iurie Sadovnic a fost depus la Biserica Sfânta Teodora de la Sihla, pentru ca cei care l-au cunoscut și i-au apreciat creația să-și poată lua rămas bun. Miercuri, ora 10:00, va avea loc slujba de înmormântare în biserica Biserica Sf. Teodora de la Sihla, iar la ora 12:00 – mitingul de doliu la Cimitirul Central din strada Armenească.

Tot astăzi, președinta Maia Sandu a semnat un decret prin care a declarat miercuri, 9 iunie, zi de doliu național în Republica Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X