CEC și-a modificat decizia, dar nu a fost generoasă! Deschide peste hotare cu șapte secții de votare mai mult

Autor: , in Actualitate / Politic / Populare / 8 iunie, 2021, 16:07

Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis marți, 8 iunie, deschiderea a 146 de secții de votare peste hotare, modificându-și astfel decizia anterioară, luată la 5 iunie, prin care a aprobat deschiderea a doar 139 de secții de votare în străinătate.

Hotărârea a fost adoptată cu opt voturi pro și unul împotrivă. Membrul CEC, Dumitru Pavel, s-a arătat indignat de decizie. „Acesta nu a fost un consens între membri, a fost o soluție pentru a spăla murdăria făcută de CEC”, a spus el.

Decizia anterioară (n. r. – de a deschide 139 de secții de votare peste hotare) a stârnit nemulțumirea mai multor forțe politice, dar și ale mai multor grupuri de cetățeni, care au protestat ieri și azi în fața instituției.

La scurt timp, președinta Maia Sandu a somat CEC să-și schimbe decizia. Ulterior, atât premierul interimar, Aureliu Ciocoi, cât și reprezentanții Ministerului de Externe și Integrării Europene(MAEIE), au afirmat că este necesară deschiderea a unui număr mai mare de secții de votare în străinătate. MAEIE a indicat că este nevoie de 191 de secții de votare pentru diasporă.

Amintim că la alegerile prezidențiale din noiembrie 2020 au fost deschide 139 de secții de votare peste hotarele Republicii Moldova. Drept urmare, la mai multe secții de votare din Occident s-au format cozi de câteva sute de persoane.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X