Litvinenco: CNA și Procuratura scotocesc prin arhive pentru a intimida primarii PAS. Reacția „categorică” a PG

Autor: , in Politic / 8 iunie, 2021, 19:54

„Ne informează funcționarii publici de bună credință din țară că au primit indicații de la șefi să verifice în bazele de date deținute de Stat (începând cu anul 2006) totul ce ține de candidații PAS pentru alegerile parlamentare”. Afirmația îi aparține deputatului PAS, Sergiu Litvinenco, care susține că prin structurile teritoriale ale CNA și Procuraturii se scotocesc prin arhive toate materialele (caziere, procese-verbale, dosare administrative etc.) care există pe primarii PAS cu scopul de a-i intimida.

„Vreau să mă adresez întâi de toate către șefii de instituții care au dat astfel de indicații. Doar faptul că l-ați ascultat pe Dodon și ați dat astfel de dispoziții ilegale vă face incompatibili cu funcțiile pe care le dețineți, prin urmare va trebui să fiți demiși după alegeri. Dar mai puteți încă să vă revocați deciziile ilegale și să evitați astfel tragerea la răspundere. Pentru că știți bine că acțiunile pe care le întreprindeți sunt ilegale”, a scris parlamentarul pe contul său de Facebook.

Litvinenco s-a adresat funcționarilor „care au primit indicațiile ilegale și se gândesc dacă să le îndeplinească sau nu”.

„Conform legii, aveți dreptul să nu îndepliniți ordinele ilegale notificând despre aceasta conducătorul care v-a dat indicația. Vă îndemn să faceți anume așa. Dacă 2-3 persoane vor reclama fărădelegea, vă asigur că șefii nici nu vor mai veni cu astfel de indicații. Ș-apoi nu uitați că mandatul șefilor care încalcă legea foarte curând va fi încetat. Vă îndemn să faceți anume asta – să respectați legea”, a mai scris acesta.

„Respingem categoric declarațiile cetățeanului Litvinenco”

Procuratura a reacționat imediat, afirmând că nu se implică în procesele electorale și respingând categoric declarațiile lui Litvinenco.

„Acuzațiile sterile, lansate de dragul PR-ului politic, dar care determină instalarea confuziei în societate și neîncredere în instituțiile statului, le calificăm ca fiind iresponsabile și contraproductive, făcând parte dintr-o serie de tentative de a atrage Procuratura în soluționarea unor conflicte de ordin politic.

În această ordine de idei, Procuratura apelează la bunul simț, cultura și inteligența tuturor concurenților electorali, îndemnându-i ca în procesul agitației electorale să nu facă uz de lucrările penale pendinte, riscând astfel ca, în cea mai mare parte, să cadă sub incidența calomniei, încălcării principiului prezumției nevinovăției sau amestecului în înfăptuirea urmăririi penale sau justiției”, se arată într-un comunicat al instituției.

„Atragem atenția asupra necesității asumării responsabilității pentru veridicitatea informațiilor diseminate, precum și procedurilor prevăzute de legislație cu privire la modul de sesizare a organelor de drept despre săvârșirea infracțiunilor sau altor categorii de delicte, prezentare a probelor și verificare a lor.

În alte circumstanțe, acest gen de declarații vor fi calificate ca fiind politice și vor fi lăsate fără examinare”, se mai arată în comunicatul PG.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X