„Membrii CEC au mimat din nou democratia”. Platforma DA va contesta deschiderea a 146 de secții de votare peste hotare

Autor: , in Politic / 8 iunie, 2021, 17:18

146 de secții de votare pentru hotare, pentru alegerile anticipate din 11 iulie, este un număr insuficient pentru a asigura alegeri libere și corecte. De acestă părere este Platforma DA, care va contesta decizia de astăzi, 8 iunie, a Comisiei Electorale Centrale (CEC).

Anunțul a fost făcut de liderul formațiunii, Andrei Năstase, care susține că astăzi „membrii CEC au mimat din nou democratia”.

„Membrii CEC sunt, înainte de toate, oameni aflați într-o funcție din care trebuie să se asigure că toți cetățenii Republicii Moldova – indiferent dacă sunt acasă sau peste hotare – pot să își exercite dreptul constituțional de a vota.

Faptul că astăzi, după atâtea proteste – atât în țară, cât și în diaspora – membrii CEC au decis să „suplimenteze” cu doar 7 numărul secțiilor de vot este o nouă confirmare a atitudinii reflectată de Igor Dodon atunci când, pregătindu-se să piardă alegerile prezidențiale, îi împărțea pe alegătorii moldoveni în două categorii: alegătorii „săi” și alegătorii „de mâna a doua”, a comentat Năstase.

„Atunci când ești în slujba oamenilor, nu poți fi decât cinstit, cale de mijloc nu există. Faptul că astăzi membrii CEC au decis să fie „cam cinstiți” nu schimbă cu nimic datele problemei, Platforma DA urmând să conteste această decizie nedreaptă până la soluționarea ei în favoarea tuturor alegătorilor Republicii Moldova, indiferent de opțiunile lor politice”, a mai scris politicianul pe pagina sa de Facebook.

Vezi și: Nouă – deschise, două – închise. În ce țări a suplinit CEC secțiile de votare în străinătate

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X