Sandu: Situația în care cetățenilor le este închisă în nas ușa secției de vot, din cauza epuizării buletinelor de vot, e un maxim eșec al CEC

Autor: , in Actualitate / Populare / 8 iunie, 2021, 18:35

Maia Sandu critică membrii Comisiei Electorale Centrale pentru pentru decizia de a deschide doar 146 de secții de votare peste hotare la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Președinta afirmă că suplinirea numărului cu încă șapte secții de votare este o decizie „formală și insuficientă”, acuzând membrii CEC de influențarea mersului alegerilor.

Vezi și: „Membrii CEC au mimat din nou democratia”. Platforma DA va contesta deschiderea a 146 de secții de votare peste hotare

„CEC nu este un for politic, iar deciziile acestei instituții trebuie să fie tehnice, neutre și profesioniste și să asigure exercitarea dreptului de vot de fiecare cetățean. Forțele politice care influențează unii membri ai CEC se opun democrației prin toate mijloacele și se tem de voința cetățenilor din frica de a pierde puterea și imunitatea în fața justiției.

Situația în care cetățenilor țării le este închisă în nas ușa secției de vot, din cauza epuizării buletinelor de vot, este un maxim eșec al Comisiei Electorale Centrale. Repetarea unei situații similare și în acest an va însemna că membrii CEC își folosesc mandatul pentru a influența intenționat mersul alegerilor. Membrii CEC care admit și creează artificial aceste situații trebuie să poarte răspundere în fața legii”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Citește și: video | PAS va contesta noua decizie a CEC-ului. Grosu: „Se vede că nu există bun simț. Noi nu cedăm!”

Amintim că Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis astăzi majorarea de la 139 la 146 a numărului secțiilor de votare pentru alegătorii din străinătate, care vor participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent.

Vezi și: Nouă – deschise, două – închise. În ce țări a suplinit CEC secțiile de votare în străinătate

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X