Cine este bărbatul care l-a pălmuit pe Emmanuel Macron?

Autor: , in Externe / 9 iunie, 2021, 18:38

Un bărbat de 28 de ani a fost arestat după l-a lovit cu palma peste faţă pe preşedintele francez Emmanuel Macron în timpul unei vizite în regiunea Drome. Bărbatul este un pasionat de artele marţiale, Evul Mediu, cultura pop japoneză şi este un adept al mişcărilor de extremă dreapta, relatează Politico. O sursă de poliţie l-a identificat pe suspect ca fiind Damien Tarel, în vârstă de 28 de ani. Tarel este cercetat pentru agresiune împotriva unui oficial public, a declarat procurorul local, relatează Mediafax.

În timpul incidentului bărbatul a strigat „A bas la Macronie!” (Jos Macronismul), dar şi „Montjoie! Saint Denis”, o expresie inspirată de un strigăt de război din secolul al XII-lea.

Pe conturile de Facebook şi Instagram Damien T. arată o fascinaţie pentru militanţii de extremă dreaptă, urmârind un număr mare de conturi din acestă sferă.

Nici Damien T. şi nici al doilea bărbat arestat nu erau cunoscuţi cu atecedente de poliţie. La percheziţia a locuinţelor lor poliţia a găsit mai multe arme şi o copie a lucrării lui Adolf Hitler „Mein Kampf”, potrivit Le Parisien.

Oficialii guvernamentali şi-au exprimat îngrijorarea în ultimele săptămâni cu privire creşterea violeţelor post pandemie.

Macron a spus că nu s-a temut pentru siguranţa sa şi a continuat să dea mâna cu membrii publicului după ce a fost lovit.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X