(DOC) Domnica Manole este verificată de ANI, în urma unei sesizări depuse de un deputat PSRM

Autor: , in Politic / 9 iunie, 2021, 17:47

Domnica Manole, președinta Curții Constituționale (CC), este verificată de Agenția Națională de Integritate (ANI), anunță Grigore Novac. Deputatul socialist a primit un răspuns oficial din partea instituției, în care a fost informat că, la sesizarea sa, a fost începută o procedură de control privind încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese.

„Mai exact, este vorba de situația cînd Domnica Manole, în calitate de judecător și președinte al Curții Constituționale, a participat și a luat decizie într-un subiect care o viza pe ea personal”, a scris Novac pe Facebook.

„La 27 aprilie 2021, pe rolul Curții Constituționale s-a aflat soluționarea sesizărilor referitoare la controlul constituționalității Hotărîrii Parlamentului privind anularea prin retragere parțială a Hotărîrii Parlamentului nr. 121 din 16 august 2019 privind numirea unor judecători ai Curții Constituționale, precum și controlul constituționalității Hotărîrii Parlamentului privind numirea unui judecător al Curții Constituționale.

Or, actele contestate au vizat în mod direct președintele Curții Constituționale – Domnica Manole. Prin urmare, Domnica Manole a participat la examinarea acestora, adoptînd decizii având interes personal ce a influențat exercitarea imparţială şi obiectivă a obligaţiilor şi responsabilităţilor ce îi revin potrivit legii. Sper că adevărul și legea vor triumfla, iar Domnica Manole va răspunde pentru această încălcare”, a mai scris deputatul PSRM.

Foto: Grigore Novac/FB
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X