Încă un stat membru UE își deschide granițele pentru moldovenii vaccinați complet; Nu și pentru cei cu Sputnik

Autor: , in Actualitate / Social / 9 iunie, 2021, 10:49

Cetățenii Republicii Moldova, deținători ai pașaportului biometric, pot călători în Spania dacă dispun de un certificat de vaccinare, care atestă vaccinarea completă contra COVID-19, acest lucru fiind valabil din această săptămână.

Măsura este valabilă doar pentru cei vaccinați cu un ser aprobat până astăzi de către OMS sau EMA, adică Pfizer, AstraZeneca, Moderna, J&J, Sinovac sau Sinopharm. Patru dintre aceste vaccinuri sunt disponibile și în Republica Moldova. Sputnik, al 5-lea vaccin care se administrează în țara noastră, deocamdată nu a fost autorizat de OMS și EMA.

Certificatul de vaccinare trebuie să întunească mai multe condiții: Să fie emis cu cel puțin 14 zile înainte, să fie în limba engleză, franceză, spaniolă sau germană și prezentat pe suport de hârtie sau în format electronic.

Certificatul de vaccinare trebuie să fie confirmat prealabil de autoritățile sanitare spaniole, prin generarea unui cod unic QR de sănătate urmare completării formularului privind starea de sănătate de pe www.spth.gob.es sau utilizând aplicația gratuită Spain Travel Health (SpTH). Codul unic QR digital sau pe suport hârtie trebui prezentat la controlul de sănătate efectuat în aeroportul de destinație/punctele de control ale frontierei.

Cetățenii care dispun de certificatul de vaccinare nu trebuie să prezinte un test PCR, antigen sau certificat de recuperare post-Covid

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X