(VIDEO) Usatîi, nemulțumit de rezultatele unui sondaj: „Victoria la prezidențiale se transformă treptat în dezamăgire”

Autor: , in Politic / Populare / 9 iunie, 2021, 17:14

Renato Usatîi, liderul blocului electoral cu același nume, se arată nemulțumit de rezultatele sondajului realizat de WatchDog în parteneriat cu IPP și SBS-AXA. Politicianul arungă săgeți către PAS, formațiune care a fost prezentată în sondaj că ar lua majoritatea mandatelor în Parlament, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri.

„Dragi prieteni din partidele care luptăm contra răului comun – dacă mai comandați sondaje făcute așa cum visați voi și precum beau executorii, eu aș putea folosi toate tunurile, dar partea bună e că eu mă informez, inclusiv, din sondajele voastre interne, care arată că victoria de la prezidențiale se transformă deja treptat în dezamăgire, iar cifrele reale sunt altele.

Și doi – sondajele de anul trecut ale lui Dodon și ale Maiei tot arătau că voi obține cu vreo 10 la sută mai puțin decît am acumulat, așa că nu vă credeți voi mai deștepți decît poporul, vremurile s-au schimbat! V-am cuprins”, a scris primarul de Bălți pe Facebook.

Potrivit datelor sondajului prezentat astăzi, blocul „Renato Usatîi” nu ar atinge pragul electoral de 7% și ar acumula doar 5% din voturile celor respondenților deciși.

Același sondaj indică 0,8% în dreptul lui Renato Usatîi la capitolul încredere a cetățenilor în politicieni.

Tot astăzi, bocul electoral „Renato Usatîi” a contestat la Curtea de Apel Chișinău hotărârea din 8 iunie a Comisiei Electorale Centrale privind deschiderea a 146 de secții de vot pentru diasporă.

Potrivit lui Usatîi, acest număr de secții este prea mic pentru numărul cetățenilor aflați în străinătate, având în vedere că la scrutinele precedente la mai multe secții de votare s-au format cozi.

Amintim că alegerile parlamentare anticipate vor avea loc la 11 iulie curent.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X