Agresorul lui Macron a fost condamnat. Pedeapsa aplicată

Autor: , in Externe / 10 iunie, 2021, 19:17

Agresorul preşedintelui Emmanuel Macron a fost condamnat la patru luni de închisoare cu executare şi 14 luni cu suspendare. Damien T., în vârstă de 28 de ani, a recunoscut fapta, precizând că plănuise un gest de protest cu un complice. Complicele agresorului va fi judecat pentru deţinere ilegală de arme, scrie Mediafax.

Individul care l-a agresat pe preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a fost condamnat, joi, la patru luni de închisoare cu executare şi alte 14 luni cu suspendare, în cadrul unui proces derulat prin procedură rapidă.

Procurorii au cerut 18 luni de închisoare pentru Damien T., individul care l-a agresat pe Emmanuel Macron, catalogând incidentul drept „inadmisibil”.

Damien T., un individ în vârstă de 28 de ani care este simpatizant al Mişcării „Vestele galbene”, l-a agresat pe Emmanuel Macron pe 8 iunie, în cursul unei vizite în localitatea Tain-l’Hermitage, departamentul Drôme, în sud-estul Franţei.

Autorul atacului a recunoscut fapta, dar susţine că nu a intenţionat să îl atace pe Emmanuel Macron în acest mod. „Actul este regretabil, dar nu am intenţionat să îl comit”, a spus el. Individul a declarat că stabilise cu un complice, care a fost de asemenea arestat, să îl atace pe Emmanuel Macron cu ouă sau cu bucăţi de tartă.

„Macron reprezintă decăderea ţării noastre”, a afirmat agresorul, subliniind că a fost „dezgustat” când l-a văzut pe Emmanuel Macron apropiindu-se de el, astfel că l-a pălmuit.

„M-am simţit învestit de ceea ce reprezintă Vestele galbene şi de poporul francez în general”, a spus atacatorul.

Complicele agresorului, Arthur C., va fi judecat pentru deţinere ilegală de arme, după percheziţiile efectuate la domiciliul acestuia, informează postul BFMTV.

După incident, Palatul Elysée a comunicat că Emmanuel Macron a fost vizat de o „tentativă de pălmuire”, sugerând că preşedintele a reuşit să se ferească de agresiune. Cei doi suspecţi au fost imediat imobilizaţi şi reţinuţi de agenţii de securitate, iar ulterior au fost arestaţi preventiv.

Incidentul s-a produs în timp ce Emmanuel Macron se afla în a doua etapă a unui „tur al Franţei”, un turneu care are rolul de a „lua pulsul ţării”, conform Palatului Elysée. Opoziţia consideră că este un turneu electoral, înainte cu două săptămâni de alegerile regionale şi cu mai puţin de un an înaintea scrutinului prezidenţial.

Emmanuel Macron a declarat că se simte bine după incident, pe care l-a catalogat drept un act „izolat” generat de „indivizi ultraviolenţi”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X