Ciocoi: Secțiile de vot de la Tighina și Corjova pot fi deschise dacă OSCE va garanta securitatea votului

Autor: , in Actualitate / Politic / 10 iunie, 2021, 10:03

Premierul interimar Aureliu Ciocoi cere Comisiei Electorale Centrale să se asigure că deschiderea a trei secții de vot, în localități aflate doar parțial sub controlului autorităților consituționale, are acceptul misiunii OSCE, Comisiei Unificate de Control și al pretinselor autorități de la Tiraspol, notează IPN.

Premierul nu vede o problemă în deschiderea celor trei secții – două în municipiul Tighina/Bender și una în comuna Corjova, Dubăsari – atât timp cât misiunea OSCE poate garanta securitatea votului pentru a nu se periclita întregul proces electoral.

„Orașul Tighina este sub administrare comună. 95% din populația care locuiește în municipiul Tighina sunt cetățeni ai Republicii Moldova. Este crucial să fie consultată misiunea OSCE, care să vină cu reguli foarte clare în ce condiții se desfășoară scrutinul la aceste secții. Trebuie să vedem dacă misiunea OSCE este gata să garanteze securitatea votului în aceste secții”, a spus Aureliu Ciocoi în cadrul unei emisiuni de la TV8.

Opoziția a manifestat îngrijorări în legătură cu faptul că CEC a decis deschiderea a două secții de vot în Tighina și a uneia în Corjova, în teritoriul controlat de autoritățile separatiste transnistrene.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X